Coronavirus - România: 20103 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Trucuri ca să vopseşti cele mai frumoase ouă de Paşte

Wednesday, 08 April 2015, 21:37 Sursă: REALITATEA.NET

Cum cumperi ouăle pentru vopsit.

Dacă vrei să vopseşti ouă în culori deschise precum galben sau pasteluri (bleu, lila, verde mentă)  recomandat este să cumperi ouă cu coaja albă. Astfel, culorile vor fi exact cele pe care ţi le doreşti. Dacă vrei să ai pe masa de Paşte ouă în nuanţe albastru, roşu sau verde închis, recomandat e să alegi ouă cu coaja maronie. Verifică-le să nu fie crăpate sau sparte! De asemenea, cumpără ouă cu coaja netedă, lucioasă şi cu o culoare uniformă.  

Ponturi pentru ca ouăle să se decojească uşor.

De multe ori, ne chinuim când vrem să descojim un ou fiert şi ajungem să rupem şi din albuş. Pentru a îndepărta rapid coaja, va trebui să le cumperi pe cele care au o vechime între 7 şi 14 zile. Atenţie! Nu vorbim despre ouă care au ieşit din termenul de garanţie! Un alt truc: după ce au fiert, închide aragazul şi mai lasă-le în apa clocotită, încă 15 minute.

Cum le fierbi corect.

Oala trebuie aleasă în funcţie de numărul ouălor pe care vrei să le fierbi. Acestea se aşază în aşa fel încât să acopere în întregime fundul recipientului. În acest fel, când apa va începe să fiarbă, nu vor avea spaţiu să se mişte şi să se ciocnească între ele.

Citeşte mai mult pe click.ro


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL