Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

UPDATE: Greva de la metrou devine generală, circulaţia va fi oprită zilnic!

Monday, 19 November 2018, 09:58 Sursă: REALITATEA.NET

UPDATE

Referitor la Comunicatul de presa Metrorex prin care opinia publica a fost informata ca „Tribunalul Bucuresti a declarat nelegala greva de avertisment", va comunicam si alte cateva detalii privind decizia Tribunalului Bucuresti:

„ ... respinge cererea de incetare a continuarii actiunilor de greva intemeiate pe greva de avertisment ca prematur formulata."

„ ... respinge in rest actiunea (Metrorex) ca fiind neintemeiata".

         In aceste conditii, conform adresei   USLM nr. 324/16.11.2018, inregistrata la Metrorex sub nr. 3858/16.11.2018, miercuri 21.11.2018, la metrou va fi declansata greva propriu-zisa pe termen nelimitat, zilnic intre orele 4:00 – 16:00.

         In conformitate cu legea avem acest drept.

Suntem dispusi incontinuare la negocieri mai ales ca din informatiile difuzate in presa chiar azi urmeaza a fi schimbata atat conducerea Ministerului cat si cea executiva, conditii in care suntem nevoiti sa asteptam intalnirea cu noile organe de conducere si apoi ne vom pronunta daca sau nu vom declansa greva propriu-zisa.

Nu dorim sa se intelega ca refuzam dialogul cu mass-media dar datorita situatiei incerte nu am avut pana in acest moment ce sa  comunicam.

ŞTIREA INIŢIALĂ

Redăm mai jos comunicatul Metrorex:

"Tribunalul București a declarat nelegală greva de avertisment declanșată de Unitatea – Sindicatul Liber Metrou (USLM) în data de 15.11.2018.

Potrivit instanței, Unitatea – Sindicatul Liber Metrou (USLM) nu a respectat legea dialogului social.

Instanța "constată nelegalitatea declarării și declanșării grevei de avertisment in data de 15.11.2018, între orele 4.00-6.00, la nivel de Metrorex SA".

Conducerea Metrorex își manifestă disponibilitatea pentru continuarea negocierilor, conform legii dialogului social și face apel la angajații săi să ia în considerare că asigurarea transportului călătorilor la timp și în siguranță este prioritară".

Sindicaliştii Metrorex vor intra în grevă generală de miercuri, 21 noiembrie, dacă nu li se satisfac pretențiile.

Citește și: Gabriela Firea a luat poziție: "Dați-mi măcar asta"

Greva generală de la Metrorex ar urma să aibă loc miercuri, 21 noiembrie, între orele 4:00 şi 16:00, dacă solicitările salariale nu vor fi soluționate.

Sindicaliştii au solicitat inițial șefilor Metrorex o creştere salarială de 42 de procente, însă li s-a oferit 18 la sută.

Până la urmă, sindicaliștii au acceptat reducerea pretențiilor la o majorare salarială de 21 la sută.

Cât costă acum o călătorie cu metroul și abonamentele

Cartela 1 calatorie = 2.5 lei

Cartela cu 2 calatorii = 5 lei

Cartela cu 10 calatorii = 20 de lei

Cartela Abonament pe o zi = 8 lei

Cartela Abonament lunar cu numar nelimitat de calatorii = 70 de lei

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL