Coronavirus - România: 19398 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Trei cadre medicale infectate cu COVID-19, în Argeş

Wednesday, 08 April 2020, 12:20 Sursă: realitateadearges.net

 

Cele trei prezintă forme ușoare ale bolii provocate de coronavirus și se află în prezent internate la Spitalul Orășenesc Mioveni. 

Menționăm faptul că respectivele cadre medicale, confirmate pozitiv, au luat virusul, cel mai probabil, înainte ca unitățile medicale din Câmpulung să fie declarate spitale COVID-19. Angajații au prezentat simptome aproape concomitent cu procesul de reorganizare al spitalelor din Argeș. Spitalul Municipal Câmpulung, cât și Spitalul de Pneumoftiziologie Câmpulung au fost desemnate unități COVID. 

Până miercuri, 8 aprilie, conform raportărilor din teritoriu la INSP,  699 cadre medicale erau infectate cu noul coronavirus, potrivit Ministerului Sănătății. 

Din păcate, marți a murit și primul cadru medical din cauza infectării cu COVID-19. Este vorba despre un ambulanțier de 53 de ani din Suceava. Acesta a murit la două săptămâni de la confirmarea cu COVID-19.  Primele simptome le-a avut pe 24 martie, iar la scurt timp testele au ieșit pozitive atât pentru el, cât și pentru alți colegi de la Ambulanța Suceava. Se pare că bărbatul a luat virusul de la un pacient care nu declarase că s-a întors dintr-o țară de risc. 

Ancheta epidemiologică din Argeș este încă în derulare, dar s-a stabilit deja că infirmiera de la Spitalul de Pneumoftiziologie Câmpulung s-a infectat în afara unității medicale.

Citește continuarea pe realitateadearges.net.

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-04-08 16:45:35
VOICU Ramona

Oare unde au fost distribuite? In tot Bucurestiul si împrejurimi de la sfârșitul lunii februarie nu este urma de euthyrox, iar farmaciile nu stiu cand vor primi. Normal ar fi sa se elibereze doar cu rețetă medicală si strict pentru maxim 3 luni de tratament pentru a ajunge pentru toata lumea.

Alte articole din: ACTUAL