Coronavirus - România: 65177 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Trei alimente pe care sigur le consumi în mod greşit

Wednesday, 10 February 2016, 18:30 Sursă: REALITATEA.NET

Următorul, este să consumi într-un mod corect aceste alimente pentru a beneficia în întregime de vitaminele şi mineralele pe care le conţin. Tăiatul căpşunelor, evitarea  fructelor coapte, sau supra-gătirea broccoli-ului sunt câteva dintre exemple, potrivit Descoperă.

Iată modul corect de a  consuma şase alimente sănătoase care nu ar trebui să lipsească din dieta ta :

1. Ciocolata neagră

Ciocolată şi dulciurile sunt de cele mai multe ori catalogate că fiind nesănătoase, dar, acest lucru nu se aplică în cazul ciocolatei negre. Este un aliment plin de antioxidanţi numiţi flavanoide şi epicatechine care reduc tensiunea arterială, scad riscul de atac de cord şi accident vascular cerebral şi menţin  circulaţia sângelui în organism.

În plus, această gustare delicioasă poate reduce nivelul de cortizol sau hormonul stresului, iar antioxidanţii ajută de asemenea la  protejarea pielii de efectele nocive ale radiaţiilor ultraviolete. Totuşi, dacă mănânci prea multă ciocolată neagră, sau dacă produsul achiziţionat nu are un procent ridicat de cacao, s-ar putea să nu ai parte de toate aceste  beneficii.

Doctorii Michael Roizen şi Mehmet Oz susţin într-un articol publicat în "The Sun Sentinel" că nu ar trebui să consumi o tabletă întreagă, ci ar trebui să te limitezi la o porţie de 6-8 grame pe zi. În acest mod poţi să obţii toate beneficiile nutriţionale ale ciocolatei negre fără să consumi prea multe calorii. În plus, asigura-te că sortimentul pe care îl alegi are cel puţin 70% cacao şi evită-le pe cele cu crema, care conţin de obicei uleiuri nesănătoase.

2. Morcovii

Morcovii conţin o serie de nutrienţi şi vitamine precum vitamina A şi betacarotenul, iar consumul acestui aliment ajută la îmbunătăţirea vederi, prevenirea  cancerului şi a bolilor cardiovasculare, a infecţiilor precum şi la încetinirea procesului de îmbătrânire şi îmbunătăţirea aspectului pielii. Din nefericire, dacă  obişnuieşti să mănânci morcovii cruzi, s-ar putea să nu beneficiezi de toate aceste aspecte.

Potrivit unui studiu eloborat de către Universitatea Columbia şi publicat  în jurnalul "Cancer Epidemiology, Biomarkers &Prevention", consumul morcovilor gătitiţi faţă de cei cruzi, ajută organismul să absorbă mai bine carotenoidele, fapt  care stimulează sistemul imunitar şi sănătatea inimii reducând riscul de boli. Nu este atât de greu să incluzi morcovii gătiţi în dietă ta zilnică. Ai la dispoziţie o  serie de alegeri gustoase de la supe, garnituri, piureuri sau, îî poţi include în alte feluri de mâncare. 

3. Roşiile

Roşiile conţin cele patru mai mari categorii de carotinoide - alfa şi beta caroten, luteină şi licopen-, potasiu, precum şi vitaminele E şi C. WebMD precizează că roşiile conţin un nivel ridicat de licopen, substanţă care are cea mai ridicată acţiune antioxidantă dintre toate carotinoidele.

Potrivit "The Institute for Vibrant Living", gătitul roşiilor creşte exponenţial nivelul lor de licopen, ceea ce ajută la reducerea riscurilor de accident vascular cerebral, a unor tipuri de cancer, precum cel de prostată şi cel pancreatic, şi al bolilor cardiovasculare. Pentru a consuma roşiile în mod corect, se recomandă gătirea lor în ulei de măsline. Licopenul este de altfel, solubil în grăsimi, ceea ce însemnă că dietă ta trebuie să conţină grăsimi pentru a putea absorbi în mod corespunzător carotinoidul.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL