Tratamente naturiste: Beneficiile ceaiului de soc

Wednesday, 17 June 2015, 13:36 Sursă: REALITATEA.NET

Florile de soc sunt recunoscute pentru celebra socată care potoleşte setea şi poftele în miezul verii, dar pot avea şi efecte terapeutice.

Adaugă părerea ta

Ceaiul de soc are efect detoxifiant şi este frecvent recomandat în cura de slăbire, iar florile au proprietăţi diuretice, laxative, antiinflamatoare şi antivirale, ferind organismul de diverse boli.

Ceaiul din flori de soc este eficient împotriva afecţiunilor respiratorii, tulburărilor digestive, hepatice, iar la nivel extern poate ameliora simptomele reumatismului şi aspectul celulitei. Florile de soc conţin uleiuri volatile, flavonozide, săruri minerale, vitamina C şi alte substanţe care au acţiune sudorifică, laxativă, antiinflamatoare, emolientă, şi antireumatică, conform Adevărul.

Ceaiul de soc este indicat în special în curele de slăbire şi detoxifiere, însă poate fi benefic şi în tratamentul gripei, răcelii, sinuzitei sau a altor afecţiuni respiratorii. Substanţele active din soc reduc febra şi ameliorează durerile de gât şi de cap specific răcelii. Ceaiul de soc este un foarte bun sudorific, având proprietatea de a provoca o transpiraţie abundentă. Astfel, ceaiul de soc scade temperatura şi ajută la eliminarea toxinelor.

De asemenea, ceaiul de soc se foloseşte în broşită, pentru a ajuta la calmarea tusei seci şi la fluidificarea secreţiilor bronşice. În acelaşi timp, ceaiul de soc întăreşte sistemul imunitar şi stimulază circulaţia sângelui, prevenind bolile de inimă.

Persoanele care se confruntă cu probleme digestive cum ar fi constipaţia pot găsi un ajutor în ceaiul de soc, care favorizează tranzitul intestinal, elimină balonarea şi crampele abdominale.

Efectul diuretic al ceaiului de soc este benefic şi în tratamentul bolilor renale şi de vezică urinară.