Coronavirus - România: 18791 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Tranzacție uriașă pe piața auto. Japonezii au bătut palma cu Fiat, pe fondul crizei din Italia

Monday, 22 October 2018, 11:36 Sursă: REALITATEA.NET

La jumătatea lunii iulie, Fiat Chrysler a demarat procedura de separare a diviziei care produce componente auto - Magneti Marelli - de restul companiei, în vederea unei posibile introducere la bursă, fără a exclude alte posibilităţi pentru această divizie care produce sisteme de iluminat, sisteme de transmisie şi echipamente electronice.

Odată cu preluarea Magneti Marelli de către Calsonic Kansei va lua naştere un producător de echipamente cu o anvergură mondială, cu o cifră de afaceri de aproximativ 15,2 miliarde euro şi 65.000 de angajaţi de la Tokyo şi până la Milano, au precizat cele două companii într-un comunicat comun difuzat luni.

Această vânzare este prima tranzacţie majoră încheiată de noul director general de la Fiat Chrysler Automobiles, Mike Manley, cel care a preluat acest proiect de la predecesorul său Sergio Marchionne, scrie Agerpres.

Până la urmă, FCA a optat pentru vânzarea Magneti Marelli în loc de listarea sa la bursă după ce condiţiile de pe piaţa bursieră s-au deteriorat din cauza tensiunilor comerciale şi incertitudinilor politice din Italia.

Fondul american KKR a preluat firma Calsonic Kansei de la Nissan Motor Co. şi alţi acţionari în 2016. Între timp, fondul american s-a angajat să ajute producătorul japonez, al cărui principal client este Nissan, să se dezvolte pe plan internaţional.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL