Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Transporturile, Sănătatea și Armata pierd bani la rectificarea bugetară. Cine primește în plus

Sunday, 26 July 2015, 23:02 Sursă: REALITATEA TV

Potrivit Ministerul Finanţelor, primăriile şi consiliile judeţene vor primi 1,3 miliarde de lei la rectificarea bugetară. Aceeaşi sumă va ajunge şi la Ministerul Muncii pentru plata alocaţiilor pentru copii, mărite din această lună.

Ministerul Finanţelor va primi şi el peste 1, 24 de miliarde de lei, dintre care 700 de milioane necesare pentru plata despăgubirilor în procesele de restituire a proprietăţilor. Pentru plata salariilor primesc bani cei de la ministerele de Interne şi de Externe, iar Justiţia pentru modernizarea instanţelor şi penitenciarelor.

Ministerul Educaţiei primeşte şi el bani, peste 40 de milioane de lei, dar banii sunt necesari finanţării Insitutului Cantacuzino.

Trei ministere importante nu se află, însă, pe lista Guvernului, chiar dacă investiţiile de gen sunt nelipsite din programele electorale. Transporturile, Sănătatea şi Armata mai au de aşteptat pînă la următoarea rectificare bugetară.

Proiectul Ministerului Finanţelor arată că Executivul este dispus să renunţe la finanţări de un miliard de lei pentru proiecte europene postaderare. La Sănătate, plăţi de aproape 800 de milioane de lei către Fondul naţional de asigurări de sănătate nu se vor mai face în acest an, fapt ce va diminua semnificativ bugetul ministerului.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL