Coronavirus - România: 449349 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Transportatorii, miting de amploare în Capitală: mii de oameni ies în stradă

Monday, 02 November 2020, 14:22 Sursă: realitatea.net

Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (C.O.T.A.R.) COTAR a organizează un miting de protest împotriva firmei de asigurari EUROINS, cu sediul în Pipera (Șos. București Nord, nr. 10, orașul Voluntari, județul Ilfov), pe 18 noiembrie, între orele 10.00 – 13.00. La protest vor participa 3000 de persoane și 1000 de autovehicule, împotriva practicilor abuzive ale societății de asigurări Euroins, care deține locul 1 în Europa, în privința reclamațiilor înregistrate în domeniul asigurărilor.

COTAR are înregistrate peste 1.300 de unități reparatoare afiliate, societăți care întâmpină mari probleme financiare, din cauza conduiței abuzive a societății Euroins Asigurări, societate care deține peste 32% din piața RCA din România. Doar în primele 6 luni ale acestui an, societatea Euroins a înregistrat 11.225 de reclamatii, în creștere cu 199,57% față de numărul total înregistrat în semestrul I al anului 2019. Aproape 62% din totalul reclamațiilor pieței de asigurări din România au fost formulate la adresa firmei de asigurări Euroins, în primele 6 luni ale acestui an.

Euroins a avizat, în trimestrul II, un număr de 21.870 dosare de daună și a înregistrat un 4.834 reclamații, adică echivalentul reclamațiilor înregistrate de întreaga piață germană, în 13 ani. Atunci când aproape 1 din 4 păgubiți RCA ai acestei firme de asigurări se plâng Autorității de Supraveghere Financiară de faptul că întâmpină probleme cu plata despăgubirii din partea firmei Euroins, atunci este clar că lucrurile sunt total scăpate de sub control și nu mai pot continua în această direcție, motiv pentru care dorim să tragem un semnal de alarmă public, astfel încât instituțiile statului român să intervină și să rezolve această situație, de urgență.  

„În urmă cu două zile am anuntat Guvernul României că această industrie este pusă pe butuci din cauza dezinteresului instituțiilor acestei țări, de a interveni și a lua măsuri ferme și eficiente față de cele două firme de asigurări rău platnice. Aceste societăți au ajuns, din vina Consiliului Concurenței, să dețină 75% din piața RCA din România. Astăzi facem încă un pas în față și solicităm emiterea unei autorizații de miting față de societatea care creează cele mai mari probleme din piața de asigurări din România: Euroins”, a declarat Manolache Mircea , Președintele COTAR-Filiala Iasi

COTAR a depus cerere, la Primăria orașului Voluntari, pentru organizarea acestui miting. Absolut toți participanții la miting vor purta mănuși și măști de protecție, atât pe durata mitingului, cât și în momentul sosirii și plecării. COTAR va asigura aprovizionarea manifestanților cu dezinfectant, mănuși și măști de protecție și se va asigura pe toată durata mitingului că participanții le vor purta în mod corespunzător.

CONFEDERAŢIA OPERATORILOR şi TRANSPORTATORILOR AUTORIZAŢI din ROMÂNIA (C.O.T.A.R.), cu sediul în Bucureşti, str. George Enescu, nr. 27-29, sector 1, reprezentativă la nivel naţional, conform Legii nr. 62/2011 şi a Sentinţei Civile nr. 23 FED/16.11.2013, Sentinţă Civilă nr. 2 REP/16.01.2017 pronunţată de Tribunalul Bucureşti, pe sectorul de activitate „transporturi rutiere”, ”şcoli de conducere auto” având ca membri federaţii şi asociaţii din rândul transportatorilor de persoane, transportatorilor în regim de taxi şi închiriere, şcolilor de conducători auto,unitatilor reparatoare.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL