Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Traian Băsescu, la Realitatea PLUS: „Banii de la Comisia Europeană, din planul de relansare economică, vor fi disponibili din 2021”

Friday, 03 July 2020, 19:27 Sursă: Realitatea.net

Planul de relansare economică – Reclădim România

Traian Băsescu: „Banii vor veni de anul viitor. Toate cifrele acestea nu sunt întâmplătoare, sunt puse pe masă de Comisia Europeană. Dar discutăm de bani ce vor fi folosiți în exercițiul bugetar 2021-2027. Acum sunt niște soluții date de Comisia Europeană ce înseamnă scheme de ajutor de stat, care nu mai sunt limitate. România a primit acel ajutor de stat de 3 miliarde de euro, din care s-a plătit șomajul tehnic și s-au dus ceva fonduri la IMM-uri. Dar banii din programul lansat de premier și președinte vor fi la dispoziție din 2021. Dacă Guvernul ar reuși să pregătească mașinăria pregătitoare de acum, banii ar putea fi folosiți din primăvara anului viitor.”

Majorarea pensiilor

Fostul președinte a vorbit și despre problema majorării pensiilor, subiect ce se perpetuează de patru ani, conform spuselor europarlamentarului.

Traian Băsescu: „De patru ani pensionarii nu mai primesc indexarea la începutul anului. Creșterile se fac ba în luna iunie, ba în septembrie. Cîțu dă în septembrie, ce trebuia să dea în ianuarie. Degeaba primesc chiar și 20% la 1 septembrie, pentru că în patru luni nu vor câștiga ce au pierdut în opt luni. E o hoție ce ține de patru ani. Am mai spus asta, nu e ceva nou. ”


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL