Coronavirus - România: 695153 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Tot mai aproape de o decizie în privința vaccinului antiCOVID. Care este calendarul AVIZĂRILOR, potrivit EMA

Tuesday, 01 December 2020, 19:36 Sursă: Realitatea.net

Autor: Baragan Daniela

În ceea ce privește vaccinul Moderna - o decizie în privința eficienței și siguranței sale va fi luată la începutul anului trecut, mai exact pe 12 ianuarie.

Dosarele pentru autorizare pentru cele două vaccinuri au fost deja depuse şi o primă audiere va avea loc pe 11 decembrie.

„Trebuie să ţinem cont de faptul că ţările membre trebuie să fie consultate, dar Comisia va face tot ce este posibil ca să ajungă la o decizie rapid, dat fiind faptul că este urgent să înceapă campania de vaccinare”, spune Stefan de Keersmaecker, purtător de cuvânt al EMA.

În cazul unei decizii pozitive, aşa cum se aşteaptă, de altfel, toată lumea - cele două vaccinuri au arătat o eficienţă de 95% - campaniile de vaccinare vor începe rapid.

Vă reamintim că, în România, strategia de vaccinare anti coronavirus a intră în linie dreaptă. După ce a fost aprobată în Guvern la finalul săptămânii trecute, aceasta va fi discutată în Consiliul  Suprem de Apărare a Țării (CSAT). Cel mai devreme, românii se vor putea vaccina în primăvara anului viitor. 


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL