Coronavirus - România: 2460 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Toate articolele politice ale lui Eminescu, inclusiv cele incomode, în trei volume lansate luni

Monday, 15 June 2015, 23:48 Sursă: REALITATEA.NET

"Astăzi au apărut aceste trei volume, care cuprind, într-o ediție de tip pleiade, toate articolele politice ale lui Eminescu. Noi le-am mai publicat într-o serie, dar este prima dată după aproape 100 de ani când apar toate articolele lui Eminescu, inclusiv cele care par incomode", a afirmat Academicianul Eugen Simion, la evenimentul care a avut loc la Palatul Cercului Militar Național.

El a făcut cadou Bibliotecii Militare Naționale 37 de volume de manuscrise ale lui Mihai Eminescu, în facsimil, tipărite la Fundația Academiei Române.

"Am venit cu aceste facsimile, manuscrise ale lui Eminescu, puse în facsimil, sunt 37 de volume, lipsește unul, volumul I care s-a epuizat, dar Academia Română vă promite că, dacă vom reuși să republicăm acest volum, care e foarte important, ne vom grăbi să vi-l aducem, să vi-l dăruim. Așa că până una — alta va trebui să vă mulțumiți cu cele 37 de volume, o operă după părerea mea, uriașă", a afirmat Eugen Simion.

În opinia sa, statul român ar trebui să finanțeze tipărirea unor astfel de ediții de volume clasice, mai ales când este vorba de cel care este considerat poet național.

"Pentru că noi suntem oameni săraci, nu avem fonduri, dar avem minte și voință, găsim din când în când câte un om de bine în lumea aceasta, dar nu dinspre partea politică și nici chiar a statului român, în fond aceste ediții din clasice ar trebui finanțate de statul român, dar am găsit un primar, dintr-un sat din Bucovina, satul se cheamă Dumbrăveni, nu-i dau numele ca să nu primească o reclamație la DNA. (...) A găsit o subvenție și am tipărit aceste volume în 500 de exemplare. Ne dă și nouă 200, la Fundația Academiei Române, noi am venit cu mintea și cu priceperea noastră, el a găsit o tipografie și le-a publicat în condiții foarte, foarte bune", a mai spus fostul președinte al Academiei Române.

În cadrul evenimentului a fost omagiată și activitatea jurnaliștilor militari de radio, care timp de 75 de ani de activitate neîntreruptă au informat publicul despre activitatea Armatei Române, la postul public de radio.

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL