Coronavirus - România: 112781 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Tudorel Toader: Vom reclama la CCR dacă Iohannis nu-l revocă pe Lazăr

Monday, 07 January 2019, 21:59 Sursă: REALITATEA.NET

”În cazul lui Lazăr motivele revocării sunt mai evidente, mai multe decât în cazul lui Kovesi. Eu cred că vom sesiza CCR din nou pentru că astfel de abuzuri nu pot fi lăsate să continue, nici la nivelul procurorilor, nici la nivelul președintelui. Cel mai probabil vom face apel din nou la decizia CCR, care o să ne spună, cred eu, aceeași dezlegare”, a declarat ministrul justiției la Antrena 3, citat de Realitatea TV.

Tudorel Toader a mai spus că ”nu putem sta după președinte să vedem dacă a avut timp să citească. Statul ăsta de drept nu este la voința cuiva”.

Ministrul Toader susține că nici refuzul de a-i numi pe cei cinci procurori în funcții de conducere nu este justificată și că pretinsa nelegalitate în cazul Adinei Florea nu există. 

”Eu n-am spus că reiau procedura celor cinci, ci continui procedura. Voi trimite și aceste adeverințe recente de la CNSAS în care spune că nu se pune problema colaborării, dacă nu soluția este aceeași, Curtea Constituțională”, a mai spus Toader.

De altfel, ministrul justiției a afirmat că, în opinia sa, nu crede ”că cineva se mai îndoiește că trebuie luate măsuri radicale”. 


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL