Coronavirus - România: 19517 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

TICHETELE DE MASĂ DISPAR. Două milioane de români vor primi carduri preplătite

Thursday, 30 October 2014, 12:22 Sursă: REALITATEA.NET

„În curând, cei care au dreptul la tichete de masă vor putea încasa sumele respective pe carduri preplătite" a declarat, pentru ECONOMICA.NET, Cosmin Vladimirescu, general manager la Mastercard.

Potrivit reprezentanţilor operatorului de plăţi, legea care reglementează procesul de transformare este deja în vigoare însă sunt încă aşteptate normele de aplicare pentru a demara proiectul efectiv.

„ Este o evoluţie importantă nu numai pentru companiile emitente de tichete de masă - care nu vor mai tipări tichetele şi vor scăpa de o mulţime de probleme logistice legate de producţia şi distribuţia acestora - ci şi pentru comercianţi. O plată cu un card durează considerabil mai puţin decât una care implică tichete de masă, sumele se pot valorifica integral, fără rotunjiri în sus sau în jos cum se întâmpla când aveai tichete de valoare fixă, rulajul la casele de marcat va fi mai mare, oferind totodată costuri mai mici pentru toţi partenerii implicaţi precum şi un control mult mai bun pentru utilizatori şi Ministerul Finanţelor Publice", explică Vladimirescu.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL