Coronavirus - România: 18594 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Redeschiderea şcolilor nu a dus la o creştere a cazurilor de coronavirus, scrie The Guardian

Tuesday, 19 May 2020, 09:00 Sursă: Realitatea.net

În vreme ce, în Regatul Unit al Marii Britanii se poartă ]n continuare discuţii privind eventualele riscuri implicate de o întoarcere a copiilor în clase, unele state membre planifică deja cursuri de vară pentru a-i ajuta pe elevii aflaţi în situaţii dezavantajate.
 
Din cele 22 de ţări în care şcolile şi-au reluat cursurile în etape, în ultima lună, 17 au permis întoarcerea copiilor doar în grădiniţe, şcoli primare şi anii finali ai ciclului gimnazial, într-o încercare de ridicare a restricţiilor impuse pentru combaterea pandemiei de coronavirus.
 
Douăzeci de ţări au asigurat condiţii pentru ca elevii care termină liceul să poată da examenele, deşi în formate amendate.
 
Totuşi, marea majoritate a şcolilor redeschise şi-au putut relua activitatea doar pentru două săptămâni, ceea ce a determinat-o pe Blaženka Divjak, ministru al Educaţiei din Croaţia, care deţine preşedinţia rotativă a Consiliului UE, să sugereze că este necesar ca rezultatele pozitive să fie tratate cu oarecare prudenţă.
 
Într-o conferinţă de presă susținută la finalul întrunirii miniştrilor, Divjak a spus că lipsa unei creşteri semnificative a cazurilor sau a oricărui alt impact negativ ar trebui să fie analizată, de asemenea, în contextul măsurilor speciale luate pentru ca şcolile să ofere condiţii cât mai sigure posibil.
 
"Ceea ce s-a subliniat foarte puternic este că aceste şcoli au condiţii extrem de atent urmărite, precum grupuri mai mici decât cele din clasele normale, de obicei de aproximativ 15 (elevi) şi... o cooperare foarte strânsă cu ministerele Sănătăţii şi serviciile epidemiologice la nivel naţional pentru a furniza şcolilor şi profesorilor şi părinţilor recomandări foarte detaliate asupra modalităţilor de a face faţă noii situaţii. Până acum nu am auzit nimic negativ despre redeschiderea şcolilor dar este probabil prea curând pentru a trage concluzii finale în această privinţă", a afirmat Blaženka Divjak, mai arată sursa citată.
 
 

 


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-05-19 12:11:24
Costel

Tovarășul Cîțu a pus economia romănească pe butuci dar avem creștere economică zice el uitănd că salariații stau in șomaj tehnic acasă.

Alte articole din: ACTUAL