Coronavirus - România: 18982 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Testul care îți arată ce fel de părinte vei fi

Thursday, 28 August 2014, 12:47 Sursă: REALITATEA.NET

Cuplurile care aşteaptă un copil se întreabă adesea în ce fel se va schimba relaţia lor după naşterea copilaşului şi cum se vor descurca în noua postură de părinţi. Un nou studiu sugerează că răspunsurile ar putea fi aflate printr-un test simplu: cu ajutorul unei păpuşi.

Autorii studiului au analizat comportamentul a 182 de cupluri – în care femeia se afla în ultimul trimestru al sarcinii – în timp ce se jucau cu o păpuşă de mărimea unui nou-născut, iar apoi au analizat interacţiunile aceloraşi persoane cu bebeluşii lor, la 9 luni după naştere.

Cuplurile în care cei doi manifestau o atitudine de sprijin unul faţă de altul, în timp ce mânuiau păpuşa (spunând lucruri de genul „Vei fi un tată foarte bun!”), tindeau să aibă o atitudine la fel de pozitivă şi în viaţa reală de familie, ca părinţi.

Cei care se criticau reciproc în timpul jocului cu păpuşa continau să fie critici unul faţă de altul şi atunci când era  vorba de copilul lor.

Pot fi astfel identificate cuplurile care au probleme în relaţie şi se poate interveni, înainte ca problemele relaţiei să afecteze şi copii acestor cupluri.

Faptul că membrii unui cuplu se înţeleg bine din punct de vedere romantic nu înseamnă că se vor înţelege la fel de bine ca părinţi; comportamentul parental poate fi indicat de experimentul cu păpuşa, dar relaţia romantică a partenerilor nu s-a dovedit a fi corelată cu comportamentul lor ca părinţi.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL