Artificiul prin care CSM a menținut-o pe Dana Gîrbovan în magistratură

Thursday, 29 August 2019, 15:46, Sursă: REALITATEA.NET

CSM a "reușit" să nu trimită către Administrația Prezidențială cererea de demisie a Danei Gîrbovan din magistratură. Consiliul invocă regulamentul propriu, unde hotărârile se redactează în 20 de zile, se comunică îndată și se publică în 10 zile de la redactare.

Adaugă părerea ta

Într-un răspuns pentru G4Media.ro, Consiliul Superior al Magistraturii confirmă că nu a trimis Palatului Cotroceni decizia Secției pentru Judecători de aprobare a demisiei Danei Gîrbovan din magistratură.

CSM invocă Regulamentul de organizare și funcționare a Consiliului Superior al Magistraturii, potrivit căruia hotărârile se redactează în 20 de zile, se comunică îndată și se publică în 10 zile de la redactare.

Surse judiciare au explicat pentru G4Media.ro că de fapt, în acest fel, Lia Savonea, președintele Consiliului Magistraturii și al Secției pentru Judecători, considerată apropiată de Dana Gîrbovan a salvat-o pe aceasta, în cazul unui refuz din partea lui Klaus Iohannis, ceea ce s-a și întâmplat.

În absența deciziei Secției, șeful statului nu a putut semna decretul de scoatere din magistratură a lui Gîrbovan.

CSM s-a pronunțat luni, în 30 de secunde, în privința demisiei anunțate de judecătoarea Dana Gîrbovan, astfel încât Viorica Dăncilă să poată trimite la Palatul Cotroceni propunerea de numire în funcția de ministru al Justiției. Klaus Iohannis a respins-o ulterior.