Te doare spatele? Iată ce trebuie să faci

Wednesday, 31 May 2017, 14:20 Sursă: REALITATEA.NET

Gâtul și capul
Pentru acest exercițiu ai nevoie de un perete. Începe prin a te sprijini întâi cu zona lombară, ține înconvoiată zona superioară a spatelui, apoi lipește-ți încet coloana de perete. Stai cu bărbia în jos, dar nu foarte aproape de piept, imaginându-ți că te trage cineva cu o sfoară de cap. Acest exercițiu are rolul de a îți întinde mușchii gâtului, arată clickpentrufemei.ro.

Coloana vertebrală
Ca în exercițiul precedent, stai lipită de un perete, cu brațele pe lângă corp. Trage-ți ușor, înspre exterior umerii, până ajung să atingă peretele. Nu permite umerilor să vină înspre față. Relaxează și revino la poziția inițială. Repetă de câteva ori exercițiul.

Umerii
Cu spatele sprijinit de perete, îndepărtează ușor umărul stâng și rotește-l cât de mult poți. După ce simți că mușchii încep să se relaxeze, schimbă umărul și fă aceeași mișcare.

Regiunea lombosacrală
Acest exercițiu este extrem de benefic deoarece regiunea lombosacrală este zona în care au loc afecțiunile vertebrale. Poți face exercițiul fie sprijinită de un perete, fie sprijinită de spătarul unui scaun. Trebuie să ai coloana lipită și să îți cobori ușor bazinul. Dacă execuți exercițiul pe scaun, ești deja în poziția potrivită. Încordează abdomenul și întinde pe rând, ușor, fiecare picior. Ca să simți și mai profund întinderea, pune-ți mâinile pe șolduri și apasă ușor. Dacă simți disconfort în timpul acestui exercițiu, încetează să-l mai faci.

Talie
Stai cu spatele sprijinit de perete și cu picioarele la 35-40 cm distanță de acesta. Lipește ușor fesierii și coboară bazinul. Menține poziția câteva secunde, apoi revino la cea inițială. Repetă de câteva ori exercițiul.

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL