Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Tăriceanu, fără milă după moțiune. "Voi propune să fie dat afară!"

Wednesday, 21 June 2017, 17:17 Sursă: REALITATEA.NET

"L-am întrebat: Dar cine te-a pus pe listă ca să ajungi în Parlament? Grindeanu? Dacă puteam să semnez eu demiterea lui, o făceam imediat, dar nu am posibilitatea legală. În schimb, am propus să fie exclus fără întârziere", a declarat Tăriceanu, miercuri seara, într-o conferință de presă după moțiunea de cenzură.

Tăriceanu a mai spus că premierul Sorin Grindeanu i-a propus funcţia de ministru al Energiei.

"Remus Borza, cu o candoare greu de imaginat, le-a spus unor colegi că a fost ieri la discuţii cu Grindeanu şi i s-a propus funcţia de ministru al Energiei şi că el s-a simţit obligat să-şi respecte angajamentul. Şi eu l-am întrebat: dar cine te-a pus pe lista parlamentară de ai ajuns deputat? Te-a pus domnul Grindeanu cumva sau altcineva?", a susţinut Tăriceanu.

El a adăugat că nu are altă soluţie decât să ceară forurilor statutare din ALDE excluderea lui Remus Borza.

Deputatul ALDE Remus Borza a anunţat că a votat împotriva moţiunii de cenzură şi că în acest fel riscă excluderea din partid.

"Am votat la vedere, conform directivelor partidului. Şi, evident, am votat împotriva moţiunii de cenzură. Nu am găsit niciun temei sau un argument rezonabil şi raţional pentru care să demitem un guvern pe care tot noi l-am pus în urmă cu cinci luni, să trimitem acasă un guvern care şi-a făcut datoria faţă de ţară, un guvern care a performat. Să nu uităm totuşi rezultatele spectaculoase la 5 luni de zile, cea mai mare creştere economică din Europa - 5,7%, de 3 ori mai mare decât media la nivel european. Guvernul ăsta Grindeanu atât de detestat astăzi şi de indezirabil pentru unii a creat totuşi în 5 luni 110.000 de locuri noi de muncă. Avem cea mai mică inflaţie din Europa 0,4%, un ritm foarte bun în ceea ce priveşte investiţiile străine la 5 luni - 1,5 miliarde de euro şi evident cea mai mică rată a şomajului în ultimii 20 de ani", a explicat Borza decizia sa, după ce şi-a exprimat votul.

El a precizat că nu l-a anunţat înainte pe preşedintele ALDE despre intenţia sa de vot.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL