Coronavirus - România: 430605 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Târgul de Carte Gaudeamus se mută în online în 2020

Friday, 13 November 2020, 15:39 Sursă: realitatea.net

Autor: Zbirnea Andrei

Radio România rămâne şi în acest an alături de pasionaţii de carte: ediţia cu numărul 27 a Târgului Gaudeamus Radio România se va derula între 16 şi 22 noiembrie, într-o formulă aparte, care conţine însă toate „ingredientele" unui târg de carte clasic.

Participanţi

Peste 100 de companii, printre care se numără cele mai prestigioase edituri din România, distribuitori de carte românească şi străină, muzică şi jocuri educative, se vor regăsi pe noul website www.gaudeamus.ro în secţiunea Catalog, cu pagini de prezentare individuale dedicate acestei ediţii. Standurile virtuale ale participanţilor, semnalate ca atare în paginile lor de prezentare, vor putea fi accesate prin butonul aferent şi cititorii vor putea achiziţiona titlurile preferate astfel:

Evenimente

Toate cele circa 200 de evenimente organizate de către Radio România şi de participanţii la această ediţie vor fi disponibile, live sau înregistrate, în secţiunea dedicată programului de pe website-ul www.gaudeamus.ro . Evenimentele înregistrate vor fi disponibile pentru vizionare începând de la momentul  la care figurează în programul târgului.

Proiecte speciale Radio România Gaudeamus

Vreau o Şcoală Ideală. Într-unul dintre cele mai dificile momente din cariera lor şcolară, elevi din întreaga ţară au acum ocazia să spună lumii întregi cum şi-ar dori să fie şcoala în care să se simtă în siguranţă, motivaţi şi apreciaţi. Concursul Vreau o şcoală ideală aduce în atenţia publicului, prin mesajele elevilor şi ale dascălilor şi prin efortul jurnaliştilor de la posturile Radio România, care vor reuni aceste mărturii în scurte reportaje, condiţiile în care multe dintre şcolile din ţara noastră sunt nevoite să îşi îndeplinească menirea, în plină criză medicală şi socială.

Cele mai reuşite reportaje, prin conţinut şi ilustrare jurnalistică, vor fi premiate de Radio România, care va aloca pentru Marele Premiu o parte din sumele încasate ca taxă de participare şi de expozanţii la târg, care vor dona cărţi şi materiale educaţionale, pentru a alcătui o bibliotecă. Beneficiarii acestor premii vor fi şcolile înscrise în concurs pe această cale.

Concursul Naţional de Lectură Mircea Nedelciu, organizat de Radio România Cultural în colaborare cu posturile regionale Radio România, se derulează integral online, în perioada 5 – 20 noiembrie, pe baza lucrărilor trimise de către participanţii din întreaga ţară, jurizate de către realizatori de la posturile Radio România. Tema anului 2020 a fost Importanţa educaţiei în lumea de azi.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL