Coronavirus - România: 440344 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Tănase Stamule: „Guvernul intenţionează să menţină voucherele de vacanţă”

Tuesday, 10 November 2020, 16:19 Sursă: agerpres

Autor: Iulian Budusan

„Am avut şi sectoare economice pe care nu am putut să le ajutăm atât de mult pe cât am fi vrut să le ajutăm, în zona HoReCa în special. Am prelungit voucherele de vacanţă. Menţinem voucherele de vacanţă. Este un „fake news” aruncat în spaţiul public că nu le vom menţine. Nu este adevărat!”, a afirmat Stamule, la un eveniment pe teme economice.

Acesta a adăugat că Executivul pregăteşte şi alte instrumente pentru scheme de ajutor de stat destinate industria HoReCa.

„Avem această schemă de granturi şi de ajutor de investiţie de la Ministerul Economiei de 1,5 miliarde de euro, adică 7 miliarde lei care intră în economie din fonduri europene. Pregătim şi alte instrumente pentru scheme de ajutor de stat pentru industria HoReCa, tocmai pe bugetul de anul viitor. Acest sector va mai fi încă o perioadă afectat din motive de pandemie”, a susţinut consilierul premierului. 

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, declara ieri că una dintre măsurile de sprijin pentru cei din industria ospitalității este menținerea amânării impozitului specific pentru afacerile din HoReCa.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL