Coronavirus - România: 706475 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Sute de medici constănțeni au fost sancţionaţi după ce nu au introdus reţete în sistem

Tuesday, 16 February 2016, 13:32 Sursă: REALITATEA.NET

Potrivit reprezentanţilor Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Constanţa, furnizorii de servicii medicale au obligaţia să introducă în sistemul informatic toate reţetele medicale electronice prescrie off-line şi prescripţiile medicale cu regim special unic pe ţară, în termen de 30 de zile calendaristice de la data prescrierii, scrie Mediafax.

Aceştia spun că au trimis informări către medicii de familie în cursul lunilor septembrie şi ianuarie, dar, cu toate acestea, 284 de medici nu au introdus în sistemul informatic câteva mii de reţete.

"Este vorba despre 3.160 de reţete, valoarea totală a sancţiunilor aplicate fiind de aproape 480.000 de lei", au declarat reprezentanţii CJAS Constanţa.

Conform ordinului CNAS care reglementează această obligaţie, în cazul în care în derularea contractului se constată nerespectarea acestei obligaţii se aplică lunar o diminuare cu 10 la sută, pentru medicii de familie la care acestea au fost înregistrate.

"La a doua constatare se diminuează cu 20 la sută", mai spun sursele citate, care precizează că reţinerea sumelor se face din prima plată care urmează a fi efectuată, iar "în situaţia în care suma depăşeşte prima plată, reţinerea se realizează prin plată directă sau executare silită".

La rândul lor, medicii de familie spun că sistemul informatic nu funcţionează corect şi vor decide dacă vor acţiona în instanţă Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Constanţa.

 


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL