Coronavirus - România: 422852 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Sute de copii și cadre didactice din București continuă să meargă zi de zi la școală, în plin scenariu roșu. Cine sunt aceștia?

Thursday, 22 October 2020, 09:51 Sursă: Realitatea.net

Județul învecinat Bucureștiului are 62 de unități de învățământ private și 79 de unuități de stat cu personalitate juridică, cărora li se adaugă alte 115 arondate acestora. Dintre cele 79 de unități de învățământ de stat, 3 sunt în scenariul roșu, la o incidență cumulată a cazurilor de COVID-19 pe ultimele două săptămâni de 1,24 la mia de locuitori.

Prefectul județului Ilfov, Daniel Tudorel Zamfir, susține că este într-adevăr “nevoie de o abordare în ansamblu” pe zona metropolitan, menționând însă că “nu putem să analizăm școlile care nu sunt în București, raportându-ne la indicența din București”. 

Mai mult decât atât, Zamfir spune că a convocat chiar la începutul aceste săptămâni, mai exact marți, o ședință Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU), însă niciun reprezentant de instituție nu a ridicat discuția privind problemele care pot apărea din naveta elevilor între București și Ilfov.

“Nu putem să discutăm din punctul acesta de vedere, atâta timp cât nu există o analiză făcută de către cei de la Direcția de Sănătate Publică. (...) Atâta vreme cât noi nu avem cazuri pozitivate, nu putem închide școli”, iar DSP nu a tras niciun un semnal, spune Zamfir. 

Oficialul a recunoscut că autoritățile trăiesc în această perioadă cu un sentiment de “teamă în permanență”, precizând însă că nu se pot lua decizii înainte să existe "un motiv întemeiat".

“De ce să închidem o școală, dacă nu sunt cazuri în școala respectivă și localitatea nu se află într-un scenariu care să presupună închiderea școlii?”, s-a întrebat, retoric, prefectul.

Vă reamintim că intrarea Capitalei în scenariul roșu cu câteva zile în urmă a adus cu sine o serie de noi restricții pentru bucureșteni, trecerea învățământului în online și obligativitatea purtării măștii de protecție în toate spațiile publice deschise fiind doar două dintre acestea.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL