Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Suspiciuni de corupție în Italia în timpul pandemiei. Liderul regiunii Lombardia, anchetat

Monday, 27 July 2020, 16:45 Sursă: Realitatea.net, hotnews

Attilo Fontana susţine că nu a știut că regiunea pe care o conduce a încheiat contractul respectiv cu firma de textile Dama, controlată de Andrea Dini, cumnatul său, şi în care soţia sa, Roberta, deţine 10% din acţiuni.

După apariția informațiilor în presă, cumnatul liderului regiunii a donat echipamentele autorităţilor sanitare din Lombardia. Pentru a compensa pierderea, Fontana ar fi încercat să-i transfere 250.000 de euro într-un cont personal în Elveţia. Pentru că transferul bancar a fost marcat drept suspect de către autorităţile pentru prevenirea spălării banilor,  Fontana l-a anulat, scrie presa locală.

"Care este infracţiunea ? De obicei oamenii sunt investigaţi pentru că încearcă să ia bani ilegal. Or, eu aş putea să intru în istorie ca primul politician investigat pentru încercarea de a da bani”, a declarat preşedintele regiunii Lombardia, în apărarea sa. 

Partidul de extremă-dreapta Liga, din care face parte Attilio Fontana, susține că investigația are motivație politică, notează hotnews.ro

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL