Coronavirus - România: 19517 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Surse: Dăncilă i se opune lui Dragnea. Nu vrea remanierea unui "disident"

Monday, 29 October 2018, 19:18 Sursă: REALITATEA.NET

Viorica Dăncilă nu ar vrea ca ministrul Dezvoltării, Paul Stănescu, să fie remaniat, au declarat pentru G4Media.ro surse din PSD. Dăncilă i-ar fi transmis lui Liviu Dragnea că nu e de acord cu o eventuală scoatere din Guvern a lui Stănescu, cel care i s-a opus public președintelui PSD.

În aceste condiţii, PSD a amânat şedinţa de miercuri a CEX, în care urma să se anunţe numele miniştrilor remaniaţi din Guvernul Dăncilă, potrivit Realitatea TV. 

O variantă pe care o iau în calcul cei de la PSD este ca ședința Comitetului executiv să aibă loc la sfârșitul săptămânii, la Sinaia.

O altă variantă, publicată de jurnalistul Radu Tudor pe blogul său, sedinţa CEX pentru remaniere s-ar amâna din cauza problemelor mari de la varful partidului.

Gruparea disidentilor anti-Dragnea, formata din nume grele precum Paul Săanescu, Gabriela Firea, Adrian Tutuianu şi Marian Neacsu ar fi ameninţat că va vota moţiunea simplă împotriva ministrului Justiţiei Tudorel Toader şi chiar o motiune de cenzură împotriva Guvernului daca Liviu Dragnea il va remania pe Paul Stanescu din funcţia de vicepremier şi ministru al dezvoltarii.

Viorica Dăncilă a dat recent un semnal public de apropiere de Paul Stănescu, apărând alături de acesta sâmbătă la slujba oficiată de Patriarhul Daniel. Stănescu ar fi ministrul cel mai apropiat de premierul Dăncilă, potrivit surselor citate.

Vicepremierul Paul Stănescu este unul dintre cei trei semnatari ai scrisorii anti-Dragnea la care au aderat ulterior mai mulți lideri locali PSD. Din acel moment, relațiile dintre Dragnea și Stănescu s-au răcit iremediabil, iar Dragnea a luat în calcul schimbarea baronului de Olt atât din funcția de vicepremier, cât și din cea de ministru al Dezvoltării, unde ar urma să fie numită Lia Olguţa Vasilescu.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL