Coronavirus - România: 29223 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Lovitură de teatru! Suspansul REMANIERII, prelungit. PSD a amânat şedinţa decisivă

Monday, 29 October 2018, 11:04 Sursă: REALITATEA.NET

O explicație pentru amânare ar putea fi şedinţa comună din plenul Parlamentului, de miercuri, unde social-democrații vor să se bazeze pe toți aleșii ca să modifice șefii mai multor instituții de stat, a anunţat Realitatea TV. Potrivit unor surse, joi, Viorica Dăncilă este într-o vizită externă, așa că nu se pune problema reunirii CEX-ului. O variantă pe care o iau în calcul cei de la PSD este ca ședința Comitetului executiv să aibă loc la sfârșitul săptămânii, la Sinaia. 

O altă variantă, publicată de jurnalistul Radu Tudor pe blogul său, sedinţa CEX pentru remaniere s-ar amâna din cauza problemelor mari de la varful partidului.

Gruparea disidentilor anti-Dragnea, formata din nume grele precum Paul Săanescu, Gabriela Firea, Adrian Tutuianu şi Marian Neacsu ar fi ameninţat că va vota moţiunea simplă împotriva ministrului Justiţiei Tudorel Toader şi chiar o motiune de cenzură împotriva Guvernului daca Liviu Dragnea il va remania pe Paul Stanescu din funcţia de vicepremier şi ministru al dezvoltarii.

Printre cei care ar urma să pleca sigur din Guvern se numără Dănuț Andrușcă, ministrul Economiei, Ioana Bran, ministrul Tineretului și Sportului, ministrul Culturii, George Ivașcu, dar și ministrul Turismului, Bogdan Trif. 

Concomitent cu lista celor pleacă există și o listă cu cei vor rămâne sigur în Guvern. Printre aceștia se numără Sorina Pintea, ministrul Sănătății, Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor, Carmen Dan, ministrul de Interne, Petre Daea, ministrul Agriculturii și Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene, informează Realitatea TV.

ALDE a anunţat deja că niciun ministru al formaţiunii nu va fi remaniat, dar au existat unele discuții pe tema lui Tudorel Toader.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ