Coronavirus - România: 20290 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Surpriza din Ucraina: Peste 100 de germani luptă alături de separatişti

Sunday, 15 March 2015, 17:08 Sursă: REALITATEA.NET

Spre deosebire de jihadiştii germani care au plecat să lupte alături de gruparea teroristă Statul Islamic (SI) în Siria, cetăţenii germani care iau parte la conflictul din estul Ucrainei nu au a se teme că ar putea să dea socoteală în justiţie după ce revin acasă. Însă acest lucru s-ar putea schimba în curând, notează Mediafax.

"Atunci când germanii participă în asemenea conflicte, ei trebuie să fie pedepsiţi pentru organizarea unor activităţi teroriste", a declarat pentru Welt am Sonntag Stephan Meyer, un expert în afaceri interne din cadrul coaliţiei aflate la putere în Germania. El a cerut ca celor care participă în conflicte separatiste şi au dublă cetăţenie să le fie retrasă cetăţenia germană.

În Letonia, spre exemplu, militari care luptă pentru trupe străine riscă până la zece ani de închisoare. Însă legea se aplică tuturor cetăţenilor letoni care luptă împotriva suveranităţii unui stat internaţional recunoscut, scrie săptămânalul german în ediţia de duminică.

Pe de altă parte, Ucraina şi-a exprimat îngrijorarea faţă de "turismul de război" din Germania. Ambasadorul ucrainean la Berlin Andrei Melnik a declarat pentru Welt am Sonntag că a cerut Guvernului german să se asigure că cetăţenii germani "nu pleacă în estul (Ucrainei) sau participă la crime şi omoruri".

Numeroşi tineri germani postează pe Internet fotografii în care apar purtând arme şi uniforme, lăudându-se cu participarea lor la conflictul din Ucraina. Un german a murit luptând pentru separatiştii proruşi, pe 12 februarie, potrivit unei cercetări efectuate de către săptămânalul german.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL