Subiecte Evaluare Naţională 2017. Peste 144.000 susţin examenul la Română. Iată subiectele şi barem

Monday, 19 June 2017, 09:55 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Subiecte Evaluare Naţională 2017. Astăzi, pe 19 iunie 2017, are loc proba de limba şi literatură română pentru Evaluarea Naţională 2017 a elevilor de clasa a 8-a. Subiectele de la Evaluarea Naţională română din 2016 nu i-au pus foarte mult în dificultate pe elevi. O spun rezultatele de la Evaluarea Naţională 2016: 85,4% dintre elevi au obţinut note peste 5 la Evaluarea Naţională la română, comparativ cu matematică, unde procentul a fost de 73,5%. Realitatea.net vă oferă în acest articol subiecele la Evaluarea Naţională la Română, după ora 11:00 când examenul se va încheia. De asemenea, baremul de corectare la Română va fi disponibil pe Realitatea.net şi pe Edu.ro în jurul orei 15:00. 

Barem Română Evaluare Naţională 2017:

Subiecte mate Evaluare Nationala 2017 – Examenul cel mai temut de toti elevii. Cum au facut fata

(w728) <p>Barem R

(w728) <p>barem r

UPDATE. Subiectele la ROMÂNĂ - Evaluarea Naţională 2017: Elevii au avut de tratat genul liric. Conform profesorilor de specialitate, exerciţiile sunt accesibile.

(w728)

(w728)


Ploaia de Magda Isanos. Citeşte poezia primită de elevi la Evaluare Naţională 2017 - subiecte Română

Subiecte Evaluare Naţională 2017. Evaluarea Naţională începe luni cu proba la română, iar elevii trebuie să respecte câteva reguli de participare. Candidaţii nu au voie să intre în sala de examen cu ghiozdane, telefoane, manuale, dicţionare, notiţe şi alte obiecte, iar dacă sunt prinşi copiind, sunt eliminaţi din examen, potrivit ordinului de ministru care reglementează organizarea şi desfăşurarea Evaluării Naţionale.

Subiecte romana Capacitate 2017 – Elevii de clasa a 8-a au fost pusi in dificultate

În zilele în care se susţin probele de la Evaluarea Naţională, candidaţii trebuie să se prezinte în sala de examen până la ora 8:30 dimineaţa, urmând ca la 9:00 să înceapă proba, care durează două ore, până la 11:00. Prima probă din cadrul Evaluării Naţionale are loc luni, la Limba şi Literatura Română, urmând ca marţi să fie susţinută proba la Limba Maternă şi miercuri, proba la Matematică. 

Subiecte romana Evaluarea Nationala 2017 – Ce au avut de rezolvat elevii si care a fost dificultatea 

Subiecte Evaluare Naţională 2017. Peste 144.000 de absolvenţi de clasa a VIII-a sunt aşteptaţi să participe la Evaluarea Naţională 2017

Luni, 19 iunie, se va desfășura prima probă scrisă (Limba şi literatura română) din cadrul Evaluării Naţionale pentru absolvenţii de clasa a VIII-a (EN VIII), sesiunea 2017. Conform datelor centralizate de Ministerul Educaţiei Naţionale, s-au înscris 144.890 de candidaţi (144.740 de candidați din seria curentă și 150 din seria anterioară). Probele vor fi organizate în 4.164 de centre.

Subiecte Evaluare Naţională 2017. Următoarea probă din cadrul EN VIII (matematică) va avea loc miercuri, 21 iunie. Elevii aparţinând minorităţilor naţionale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă vor susţine proba scrisă la Limba şi literatura maternă joi, 22 iunie. Afişarea primelor rezultate este programată în data de 26 iunie, până la ora 16:00.Contestaţiile pot fi depuse în aceeași zi, până la ora 20:00. Rezultatele finale vor fi comunicate în data de 30 iunie în centrele de examen și pe evaluare.edu.ro.

În vederea semnalării unor posibile (dar nedorite) disfuncţionalităţi în derularea EN VIII 2017, Ministerul Educaţiei Naționale pune la dispoziția celor implicați în acest examen, începând de luni, 19 iunie, linia TELVERDE 0800801100 (număr de telefon apelabil gratuit). Numărul 0800801100 va fi disponibil zilnic, pe toată durata desfăşurării examenului, între orele 8:00 -16:00 (luni-joi) şi 8:00-14:00 (vineri).

Subiecte Evaluare Naţională 2017. În ceea ce priveşte accesul în sălile de examen, elevii sunt aşezaţi alfabetic câte unul în bancă, iar pe uşa de la intrarea este o listă cu numele candidaţilor distribuiţi în sala respectivă.

Subiecte Evaluare Naţională 2017. Regulile examenului de Evaluare Naţională 2017

Potrivit regulilor de examen, candidaţii nu au voie să intre în săli cu ghiozdane, rucsacuri, sacoşe sau poşete, care trebuie lăsate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia din unitatea de învăţământ. Elevii care refuză depozitarea obiectelor nu vor fi primiţi în examen.

Subiecte Evaluare Naţională 2017. De asemenea, candidaţii nu au voie să aibă manuale, cărţi, dicţionare, culegeri, formulare, memoratoare, notiţe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidaţi, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor. Nu au voie să aibă telefoane mobile, căşti audio, precum şi orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare care permite conectarea la internet, la reţele de socializare, şi care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare între candidaţi sau cu exteriorul.

Potrivit regulilor, candidaţii nu au voie să comunice între ei sau cu cineva din exterior, să copieze, să transmită materiale care permit copiatul sau să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor. Candidaţii semnează un proces-verbal în care se regăsesc aceste reguli.

Încălcarea regulamentului este considerată fraudă sau tentativă de fraudă, iar candidaţii care încearcă să fraudeze vor fi eliminaţi de la probă, indiferent dacă materialele sau obiectele interzise au fost folosite sau nu, candidaţii eliminaţi vor primi nota 1.

Subiecte Evaluare Naţională 2017 Română. Luni, 19 iunie, are loc proba scrisă la Limba și literatura română, prima testare în cadrul examenului de Evaluare Naţională pentru elevii care au terminat clasa a VIII-a. Primele rezultate vor fi cunoscute în 26 iunie.

Examenul a început la ora 9.00, iar sălile vor fi monitorizate video şi audio.

Subiecte Evaluare naţională 2017 Română. Examenul de luni la ROMÂNĂ va începe la ora 09:00. Subiectele vor fi publicate în acest articol după încheierea probei la Limba Română.

Subiecte Evaluare naţională 2017 Română. Emoţii mare pentru elevii de clasa a VIII-a: luni începe Evaluarea Naţională 2017. Primul examen este la Română, urmat de cel la Matematică şi la Limba Maternă. Afişarea notele la Evaluare Naţională 2017 se va face pe 26 iunie, până în ora 16:00, urmând ca tot în aceeaşi zi să fie depuse şi contestaţiile, în intervalul orar 16:00-20:00. Rezultatele finale la Evaluarea Naţională 2017 se vor publica pe EDU.ro şi pe realitatea.net vineri, pe 30 iunie.

Realitatea.net vă oferă toate informaţiile de care aveţi nevoie privind desfăşurarea Evaluării Naţionale 2017. 

Subiecte Evaluare naţională 2017. Subiectele din anii trecuţi şi baremul de corectare la ROMÂNĂ ŞI MATEMATICĂ sunt disponibile AICI

Subiecte Evaluare naţională 2017. CALENDARUL de desfăşurare a Evaluării Naţionale 2017

19 iunie 2017 Limba şi literatura română - probă scrisă
21 iunie 2017 Matematica - probă scrisă
22 iunie 2017 Limba şi literatura maternă - probă scrisă
26 iunie 2017 Afişarea rezultatelor (până la ora 16)
26 iunie 2017 Depunerea contestaţiilor (orele 16 - 20)
27-29 iunie 2017 Rezolvarea contestaţiilor
30 iunie 2017 Afişarea rezultatelor finale după contestaţii

Subiecte Evaluare naţională 2017 Română. Puteţi consulta AICI subiectele la ROMÂNĂ - sesiunea specială pentru olimpici

Subiecte Evaluare naţională 2017 Română. Puteţi consulta AICI baremul la ROMÂNĂ - sesiunea specială pentru olimpici

Subiecte Evaluare naţională 2017 Română. Puteți consulta AICI subiectele la matematică sesiunea specială pentru olimpici

Subiecte Evaluare naţională 2017 Română. Puteţi consulta AICI baremul la matematică sesiunea specială pentru olimpici

Sesiunea specială a Evaluării Naționale pentru elevii claselor a VIII-a participanți la loturile naționale de pregătire pentru olimpiade și concursurile internaționale a avut loc în perioada 12 - 16 iunie în municipiul București. Prima probă scrisă, la Limba Română, a avut loc marţi, 13 iunie.  Pe 14 iunie s-a susţinut proba scrisă la Matematică, iar pe 15 iunie — proba la Limba și literatura maternă. Afișarea rezultatelor s-a făcut pe 15 iunie.

Subiecte Evaluare naţională 2017. Mai multe modele de subiecte la ROMÂNĂ şi MATEMATICĂ găsiţi AICI 

Atunci când elaborezi lucrarea la EVALUAREA NAŢIONALĂ 2017 ar trebui să ţii cont de urmatoarele:

  • Trebuie sa ai la indemana stilouri sau pixuri cu cerneala albastra, orice alta culoare o sa-ti anuleze lucrarea;
  • Pentru scheme si desene poti folosi numai creion negru;
  • Daca gresesti, vei taia fiecare rand din pasajul gresit cu o linie orizontala;
  • Cel mai important aspect: in timpul examenului NU ai voie sa comunici cu un alt coleg, sa copiezi sau sa transmit materiale care permit copiatul. Daca incalci aceasta regula vei fi eliminat din proba de examen si vei primi nota 1 pe lucrare;
  • Dupa cum bine stii, nu ai voie cu materiale din care sa poti copia cum ar fi: manuale, dictionare sau notite;
  • In sala de examen sunt interzise ghiozdanele, rucsacurile, sacosele sau posetele, prin urmare trebuie sa le lasi in sala de depozitare;
  • Daca vii cu telefonul mobil, il poti tine in sala numai inchis. Castile audio si orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare care permite conectarea la Internet sunt interzise;
  • Toate salile de examen, salile in care se multiplica subiectele sau cele in care se preiau, evalueaza sau se depoziteaza lucrarile scrise vor fi dotate cu camere de luat vederi;
  • Lucrarea ta va fi corectata de catre 2 profesori evaluatori care lucreaza in sali separate. Profesorii sunt selectati din alte unitati scolare decat cele din care provin elevii arondati la centrul respectiv;
  • In cazul in care diferenta dintre notele celor doi evaluatori este de cel mult un punct, se calculeaza media si se trece pe lucrare ca nota finala, care este calculata ca medie aritmetica, cu doua zecimale, fara rotunjire, a notelor acordate de cei doi evaluatori.

Subiecte Evaluare naţională 2017. Evaluarea Naţională 2017 pentru olimpici: subiecte, rezolvări, barem şi rezultate 

Subiecte Evaluare naţională 2017 Română. Regulamentul Evaluării Naţionale

Subiecte Evaluare naţională 2017 Română. EVALUAREA națională pentru absolvenții clasei a VIII-a se desfășoară în anul școlar 2016-2017 în conformitate cu prevederile Metodologiei de organizare și desfășurare a evaluării naționale pentru elevii clasei a VIII-a în anul școlar 2010-2011 aprobată prin Ordinul ministrului educației, cercetării, tineretului și sportului nr. 4801/2010 privind organizarea și desfășurarea evaluării naționale pentru elevii clasei a VIII-a în anul școlar 2010-2011.

Programele pentru disciplinele limba și literatura română și matematică, valabile pentru EVALUARE națională pentru absolvenții clasei a VIII-a în anul școlar 2016-2017, sunt cele aprobate prin Ordinul ministrului educației naționale nr. 4431/2014 privind organizarea și desfășurarea evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a în anul școlar 2014–2015.

Subiecte Evaluare naţională 2017 Română. În procesul de evaluare inițială a lucrărilor scrise și de rezolvare a contestațiilor, în cazul în care diferența dintre notele celor doi evaluatori este de cel mult 0,50 puncte, notele obținute se trec, pe fiecare lucrare în parte, cu cerneală roșie, de către profesorii evaluatori, după ce este verificată concordanța cu borderourile individuale, și se semnează de aceștia. Nota finală se trece pe lucrare, în prezența profesorilor evaluatori, de către președintele comisiei.

Președintele comisiei calculează nota finală, ca medie aritmetică cu două zecimale a notelor acordate de evaluatori, fără rotunjire și semnează.

În cazul în care diferența între notele acordate de cei doi evaluatori este mai mare de 0,50 puncte, lucrarea va fi recorectată de alți doi profesori evaluatori numiți de președintele comisiei.

Subiecte Evaluare naţională 2017 Română. Nota rezultată în urma reevaluării este nota care se trece pe lucrare și reprezintă nota finală. Sub notă semnează cei patru evaluatori și președintele comisiei. Numărul pachetului și numărul de ordine al lucrărilor care necesită a treia evaluare sunt consemnate într-un proces-verbal, semnat de cei amintiți anterior.

(w500) Subiecte E

Subiecte Evaluare naţională 2017 Română. Ce nu au voie să facă elevii

Se interzice candidaților la EVALUARE națională să introducă în sălile de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete și altele asemenea, candidații având obligația de a lăsa obiectele menționate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia din unitatea de învățământ în acest scop.

Subiecte Evaluare naţională 2017 Română. Candidații care refuză depozitarea obiectelor menționate în sala stabilită de comisie în acest scop nu vor fi primiți în examen.

Se interzice candidaților la EVALUARE națională să aibă, în sălile de examen, asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte sau încălțăminte, în penare și altele asemenea ori în băncile în care sunt așezați în sălile de examen, orice fel de lucrări: manuale, cărți, dicționare, culegeri, formulare, memoratoare, notițe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidați etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor.

Subiecte Evaluare naţională 2017 Română. Se interzice candidaților să aibă, în sălile de examen, asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte sau încălțăminte, în penare și altele asemenea, sau în băncile în care sunt așezați în sălile de examen, telefoane mobile, căști audio, precum și orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare/ care permite conectarea la internet/la rețele de socializare, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare între candidați sau cu exteriorul.

Se interzice candidaților să comunice între ei sau cu exteriorul, să copieze, să transmită materiale care permit copiatul sau să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare între candidați sau cu exteriorul.

Încălcarea regulilor menționate la alin. (3)-(5) va fi considerată fraudă/ tentativă de fraudă, iar candidații respectivi vor fi eliminați de la proba respectivă, indiferent dacă materialele/ obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceștia ori de alți candidați, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane și indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise/ ciornele/ foile din lucrările scrise.

Subiecte Evaluare naţională 2017 Română. Candidații eliminați de la o probă pentru fraudă sau tentativă de fraudă vor primi nota 1 (unu) pe lucrarea scrisă.

Evaluare naţională 2017.  După parcurgerea pașilor menționați, candidații vor semna un proces-verbal în care se regăsesc prevederile și mențiunea că știu că nerespectarea are drept consecință măsurile menționate.

Candidatul major și părinții/ reprezentanții legali ai candidatului minor pot solicita comisiei județene/ a municipiului București de organizare a evaluării naționale să vadă lucrarea/ lucrările proprie/proprii a/ale propriului copil numai după afișarea rezultatelor finale după contestații. La vizualizarea lucrării/lucrărilor, candidatul minor trebuie să fie însoțit obligatoriu de un părinte/ reprezentant legal.

Subiecte Evaluare naţională 2017 Română. Solicitarea de vizualizare nu poate conduce la reEVALUARE și/ sau modificarea notelor acordate lucrării/ lucrărilor.

Subiecte Evaluare naţională 2017 Română. Rata de promovare la simularea Evaluării Naţionale

Subiecte Evaluare naţională 2017 Română. Ministerul Educaţiei Naţionale a centralizat rezultatele înregistrate la simularea probelor scrise din cadrul simulării Evaluării Naţionale pentru elevii claselor a VIII-a (EN VIII) și a examenului de Bacalaureat, desfășurată în perioada 13-17 martie.

Astfel, la simularea EVALUĂRII NAŢIONALE, 81.262 de elevi au obţinut medii mai mari sau egale cu 5, ceea ce reprezintă 51,47% dintre elevii prezenți, procent net superior celui înregistrat anul trecut (30,58%.)

Pe tranşe de medii, se înregistrează următoarea situaţie statistică: 21.890 de medii între 5 şi 5,99, 20.352 de medii între 6 şi 6,99, 17.452 de medii între 7 şi 7,99, 14.982 de medii între 8 şi 8,99, 6.572 de medii între 9 şi 9,99, respectiv 14 medii de 10. Procente semnificative (peste 60%) ale mediilor mai mari sau egale cu 5 s-au consemnat în județele Brăila (60,9%), Cluj (62,5%) și în Capitală (69,8%).

Subiecte Evaluare naţională 2017 Română. În ceea ce priveşte disciplinele de examen, procentul notelor mai mari sau egale cu 5 a fost de 65,8% la Limba şi literatura română (în creștere față de anul trecut - 60,54%), respectiv de 40% la Matematică (de asemenea, peste cel din 2016, când s-a situat la 32,60%). La proba de Limba şi literatura maternă, 75,2% din elevii prezenți au primit note peste 5 (procent în ușoară scădere comparativ cu anul anterior - 76,69%).

Ratele de participare pe discipline au fost următoarele: 93,18% (162.249 de elevi dintr-un total de 174.118 elevi de clasa a VIII-a) la Limba și literatura română, 92,92% (9.668 de elevi) la Limba și literatura maternă și 92,78% (161.555 de elevi) la Matematică. Trei elevi au fost eliminați din cauza unor tentative de fraudă.

Reamintim că obiectivele simulărilor, atât la Evaluarea Națională, cât și la Bacalaureat, sunt familiarizarea elevilor cu rigorile pe care le presupun examenele în cauză, respectiv stabilirea și conştientizarea nivelului real de pregătire în vederea îmbunătăţirii rezultatelor finale.

Subiecte Evaluare naţională 2017 Română. Din această perspectivă, simularea este un mecanism reglator, în sensul identificării de către elevi, profesori și părinți, a nivelului de cunoștințe atins până la momentul susținerii testelor pentru ca, mai apoi, să poată fi adoptate planuri remediale adecvate. Mai precis, rezultatele trebuie analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, prin discuţii individuale cu elevii și şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea stabilirii unor măsuri care să genereze optimizarea performanţelor şcolare.

Subiecte Evaluare naţională 2017 Română. Anul trecut, rata de promovare a fost de 75,1%

Dupa solutionarea contestatiilor la Evaluarea Naţională 2017, procentul mediilor mai mari sau egale cu 5 s-a majorat cu 0,10% - de la 75% la 75,10% -, informeaza Ministerul Educatiei.

ESubiecte Evaluare naţională 2017 Română. Astfel, dupa reevaluarea lucrarilor contestate, numarul candidatilor care au obtinut medii mai mari sau egale cu 5 a crescut de la 111.510 la 111.648, in vreme ce numarul candidatilor cu medii sub 5 s-a redus de la 37.137 la 37.050 (24,9%).

A crescut, de asemenea, si numarul candidatilor cu media generala 10, de la 241 la 253 (cei mai multi, in judetul Iasi - 26). Cele mai multe medii - 13.523 - sunt cuprinse in intervalul 8 - 8,49.


Subiecte Evaluare naţională 2017 Română. Au fost depuse 21.277 de contestatii, numar ce reprezinta 6,92% din totalul lucrarilor sustinute (306.638):

11.935 de contestatii au vizat lucrari la Limba si literatura romana
392 la Limba si literatura materna
8.900 la Matematica

Judetele cu cea mai mare rata de promovare:

Braila - 89,2%
Cluj - 88,9% 
Prahova - 86,1%
Galati - 82,1%.
Li se adauga Municipiul Bucuresti, cu 87,3%

Judetele cu cea mai mare scazuta de promovare:

Giurgiu - 55,1%
Teleorman - 60,2%
Caras Severin - 65%
Mehedinti - 64,9%

La proba de Limba si literatura romana:

122.557 de candidati (82,2 %) au primit note mai mari sau egale 5
1.244 de candidati, nota 10

La Matematica: 
100.123 de candidati (67,4%) au avut note mai mari sau egale cu 5
2.604 candidati au luat nota 10

Subiecte Evaluare naţională 2017 Română. Rata de participare a fost de 96,7%: 148.648 de candidati prezenti, dintr-un total de 153.673 inscrisi. 16 elevi au fost eliminati din cauza unor tentative de frauda.

Media generala obtinuta la Evaluarea Nationala constituie unul dintre criteriile pentru admiterea in invatamantul liceal de stat. Media de admitere in liceu este media ponderata intre media generala obtinuta la Evaluarea Nationala (cu o pondere de 75%) si media generala de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 25%).

Subiecte Evaluare naţională 2017 Română. Rezultatele Evaluarilor Nationale din ultimii 12 ani

Subiecte Evaluare naţională 2017 Română. Numarul elevilor cu note peste 5 in anii 2004 - 2015 a fost:
2016 - 75,10% (75% inainte de solutionaea contestatiilor)
2015 - 79,36% ( 79,3% inainte de solutionarea contestatiilor)
2014 - 71,12% (70,78 % inainte de solutionarea contestatiilor)
2013 - 75,89% / Al doilea an cu camere video, primul cu acuzatii ca subiectele sunt simple
2012 - 66,12% / Primul an in care au fost introduse camere video la evaluare
2011 - 81,79%
2010 - 85,97%
2009 - 88,90%
2008 - 89,93%
2007 - 77,96%
2006 - 67,16%
2005 - 62,39%
2004 - 71,38%

Subiecte Evaluare naţională 2017 Română. Media de admitere la liceu

Evaluare naţională. Ministerul Educaţiei a anunţat modificări la metoda de calcul pentru admiterea la liceu. De anul acesta, ponderea mediilor din clasele gimnaziale scade la 20%, faţă de 25 % cât a fost până acum, restul de 80% fiind reprezentat de media de la evaluarea naţională.


 

Adaugă părerea ta
Alte articole din: EDUCAŢIE