Coronavirus - România: 500273 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

SUA continuă să insiste pe tema eliberării prizonierilor politici de la Minsk

Friday, 13 November 2020, 16:38 Sursă: realitatea.net

Autor: Zbirnea Andrei

„Acești prizonieri politici au fost supuși la condiții grele de detenție ce le poate pune viața în pericol, inclusiv raportări credibile de tortură", a arătat secretarul de stat american Mike Pompeo.

Prizonierii sunt „printre mii de persoane care au fost supuse la rele tratamente de la începutul represiunii brutale", a completat Pompeo.

Statele Unite a cerut din nou autorităților belaruse „să oprească imediat utilizarea escaladată a violenței asupra protestatarilor pașnici, eliberarea tuturor prizonierilor politici care au fost reținuți și implicarea într-un dialog substanțial cu Consiliul de Coordonare și societatea civilă din Belarus", a adăugat Pompeo.

Comunicatul diplomației americane a venit la o zi după ce un tânăr protestatar a murit, iar raportările de la fața locului spun că a fost bătut de forțele de ordine.

„Condoleanțele mele către familia lui Raman Bandarenko care a fost ucis", a scris joi Svetlana Țihanovskaia pe Twitter.

„A fost bătut brutal de ucigașii lui Lukașenko în urmă cu o noapte. El a devenit o victimă al lipsei de umanitate și al terorii regimului pentru că a fost un cetățean activ care dorea libertate", a completat lidera opoziției din Belarus.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL