Coronavirus - România: 191102 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Studiu: Pisicile infectate cu COVID dezvoltă în mod natural anticorpi pentru a lupta cu virusul

Thursday, 01 October 2020, 12:13 Sursă: realitatea.net

Autor: Zbirnea Andrei

Chiar dacă nu există foarte multe situații de acest fel, animalele de companie sunt capabile să se îmbolnăvească de coronavirus. Pisicile, câinii, hamsterii și chiar dihorii domestici pot fi expuși la SARS-COV-2. Ceea ce este încă un mister este modul în care răspund animalele la virus și mai ales dacă acestea transmit COVID-19 oamenilor. Studiul realizat în Spania pe cele două pisici (Negrito și Whisky) arată că acestea au fost capabile să producă proprii anticorpi, care, în mod efectiv, au neutralizat virusul.

Descoperirea cercetătorilor se datorează lui Negrito, o pisică de patru ani care a fost testată pozitiv cu noul coronavirus în luna mai. Și stăpânii au fost infectați cu SARS-COV-2. Negrito a avut probleme grave respiratorii, fiind prima felină din Spania care a fost diagnosticată cu virusul din China.

După ce a mers la clinica veterinară, Negrito a fost diagnosticat cu cardiomiopatie hipertrofică, o afecțiune care nu a putut fi corelată infecției cu virusul din China. Pisica a fost eutanasiată, iar la necropsie s-a dovedit că animalul nu a avut alte leziuni sau simptome compatibile cu SARS-COV-2. În plus, cercetătorii au determinat prin testarea pisicii că în corpul lui Negrito exista o încărcătură virală extrem de mică. Teste serologice au fost desfășurate atât în cazul pisicii Negrito, cât și în cazul lui Whisky, o felină care locuia în aceeași locuință cu Negrito.

Cercetătorii au descoperit că ambele pisici au dezvoltat în mod natural anticorpi împotriva noului coronavirus. Mai mult, aceștia spun că felinele ar fi fost infectate în urma contactului cu stăpânii, care luaseră deja virusul. Cele două feline nu au interacționat cu alte pisici în perioada respectivă.

 

 

 


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL