Coronavirus - România: 19669 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Strugurii au devenit tot mai toxici și te pot îmbolnăvi: uite cum trebuie să-i mănânci

Friday, 13 September 2019, 11:28 Sursă: REALITATEA.NET

Conțin, în plus, resveratrol, un antioxidant puternic, cu efecte de prevenire a bolilor de inimă, diabetului și chiar cancerului. Din păcate, în ultimul timp, pesticidele, insecticidele și alte chimicale utilizate au făcut ca strugurii să devină din ce în ce mai toxici, existând riscul de a ne îmbolnăvi, în loc să ne protejeze. De aceea, trebuie să luăm măsuri pentru a-i consuma în condiții de siguranță.

Spălarea strugurilor este obligatorie, pentru că îndepărtează până la 99% dintre agenții patogeni și mare parte din chimicale. Majoritatea fructelor din comerț suportă o etapă de prespălare industrială, dar aceasta nu este suficientă pentru un consum sigur, scrie divahair.ro. Spălarea strugurilor trebuie făcută cu atenție și minuțiozitată, pentru că fiind mai multe boabe pe un ciorchine, este posibil ca bacteriile să rămână pe o parte din strugure, dacă nu avem grijă să-l spălăm bob cu bob. De asemenea, există riscul acumulării de agenți patogeni în zonele dintre boabele de strugure, iar aceștia se pot extinde ulterior la boabe, dacă nu se face o spălare atentă.

Spălarea corectă se poate face astfel:

- Inițial, imersăm strugurii într-un bol cu apă, timp de câteva minute. Atenție, această manevră nu este suficientă. Deși poate îndepărta o parte din bacterii și pesticide, o altă parte poate migra dintr-o zonă a strugurelui în alta, atunci când este ținut doar în vas.
- Etapa cea mai utilă este spălarea fructelor sub jet de apă. În cazul strugurilor, aceasta trebuie făcută bob cu bob, chiar dacă este o treabă destul de laborioasă.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL