Coronavirus - România: 65177 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Steagul „pride” și simbolul transgender, emoticoanele anului 2020

Thursday, 30 January 2020, 18:24 Sursă: realitatea.net, Mediafax, Business Insider,

 

Emoticoanele aprobate de organizaţia non-guvernamentală Unicode Consortium din California sunt cea mai nouă măsură luată pentru ca reţelele de socializare online să fie mai "prietenoase" cu comunitatea LGBTQ.

Grupul Unicode Consortium stabileşte standardul pentru textele şi emoticoanele de pe diferite platforme.

Anul trecut, în 2019, Apple şi Google au adăugat aproape fiecărui emoticon care reprezintă oameni opţiuni neutre din punct de vedere al genului, de la pompieri şi doctori la cupluri şi familii. Noile emoticoane au apărut după actualizarea softurilor Apple și Google pentru opțiunile neutre ca gen pentru fiecare emoticon, inclusiv cele pentru cupluri şi familii, unde fiecare emoticon poate fi schimbat individual.

Pe lângă emoticoanele clasice, vor fi incluse unele care reprezintă un bărbat sau o persoană de sex neutru cu voal de mireasă, o femeie şi o persoană de sex neutru îmbrăcată în smoching şi o persoană intersex care ţine în braţe un bebeluş.

Imagine

Noile emoticoane care vor putea fi utilizate în 2020 pe smartphone includ steagul (compus din culorile bleu, roz şi alb) şi simbolul transgender. Ele vin ca un răspuns mult aşteptat de susţinătorii LGBTQ care au cerut o mai mare reprezentare petnru comunitate şi în mediul online.

Imagine

Chiar dacă emoticoanele care reprezintă bărbaţi sau femei există, încă din anul 2008, pentru iPhone iar pentru Android din 2012, steagul "pride" (în culorile curcubeului - n.r.) a fost lansat de abia din 2016. Emoticoane neutre din punct de vedere al sexului au fost create în urmă cu doar câţiva ani.

Emoticoanele care să reprezinte comunitatea LGBTQ au devenit o temă importantă în rândul utilizatorilor de smartphone. Printre aceştia se numără tinerii din Generaţia Z, care stau mereu online şi doar două treimi dintre ei se identifică heterosexuali. Un procent de 35% cunosc persoane care folosesc pronume de gen neutru „ei/ele”.

Debutul emoticonului care reprezintă steagului transgender a fost salutat, pe Twitter, de multe persoane care se identifică transgender.

Sursa: Mediafax, Business Insider, Unicode Emoji

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL