Coronavirus - România: 217216 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Statele Unite vor deveni cea mai mare piaţă de export pentru Antibiotice Iaşi

Thursday, 28 May 2015, 08:39 Sursă: REALITATEA.NET

Antibiotice Iaşi, companie deţinută de statul român, îşi măreşte exporturile către SUA. La mijlocul anului viitor, SUA vor deveni cea mai mare piaţă pentru compania românească, a declarat directorul companiei, Ioan Nani pentru Reuters.
 
Pînă acum, pieţele principale  erau Europa, Asia de Sud-Est şi China. După 2009, criza i-a determinat să se reorienteze către americani, exporturile ajungînd la 25 de milioane de dolari anul trecut.

Antibiotice Iaşi este lider  în producţia mondială de nystatin, un ingredient folosit în tratarea infecţiilor. Compania mai exportă medicamente folosite în tratarea bolilor cardiovasculare. Firma vinde mai multe produse unor mari companii farmaceutice din India şi e în discuţii cu firme din Canada şi Singapore.

Compania plănuieşte investiţii în cercetare de 40 de milioane de euro până în 2020 pentru a creşte producţia de nystatin şi pentru lărgirea gamei de produse. Investiţiile vor fi realizate din profituri.

Guvernul deţine 53% din Antibiotice, SIF Oltenia are 12%, restul fiind deţinut de investitori privaţi. Anul trecut, Anti­biotice a avut vânzări de 320 de milioane de lei şi un profit de 31 milioane de lei. Antibiotice are o capitalizare bursieră de 391 milioane de lei.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL