"Someone May Drop a Cigarette Butt", marele premiu la DaKino 23

Sunday, 16 March 2014, 22:11 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Primăria Sectorului 3, în parteneriat cu Fundaţia DaKINO şi Asociaţia FAMart,  a organizat sâmbătă, 15 martie, la CinemaPRO, gala de închidere a Festivalului Internaţional de Film DaKINO 23.

Trofeul DaKINO 23 a fost oferit de Stere Gulea, președintele juriului, pentru scurtmetrajul „Someone May Drop a Cigarette Butt”, în regia lui Josip Viskovic (Croația). Alături de Stere Gulea, din juriu au mai făcut parte  Thom Palmen (membru European Film Academy), Dorota Roszkowska (producător), Cosmina Stratan (actriţă) şi Dragoş Marin (critic de film).

Alături de marele premiu, în cadrul festivalului au mai fost oferite următoarele distincţii:  

-         Premiul special al Juriului: „Inconspicuous”, regia Barbara Medajska (Polonia);

-          Premiul special al Juriului: „Gagarin and Me”, regia Mihajlo Jevtik (Serbia);

-          Premiul pentru Scenariu: Georgiana Constantin, pentru „Dialoguri Terapeutice”, în regia lui Andrei Georgescu (România);

-          Premiul pentru Regie: Marie-Elsa Sgualdo, pentru „On The Beach” (Elveția);

-          Premiul Publicului: „Grindcore”, regia Ioachim Ciobanu (România);

            În competiția de scurtmetraje au intrat filme preponderent din Europa, numai două fiind din Australia și Iran. Filmele câștigătoare vor fi proiectate duminică, 16 martie, de la ora 14.00, la Hollywood Multiplex.

În cadrul Galei de închidere DaKINO 23 a fost proiectat, în premieră în România, filmul sud-coreean Snowpiercer (2013). În această peliculă, actorul Vlad Ivanov, care a participat la eveniment, face parte dintr-o distribuție care îi cuprinde pe Tilda Swinton, John Hurt, Chris Evans, Ed Harris. 

Festivalul DaKINO a fost organizat de către Primăria Sectorului 3, în colaborare cu Fundaţia DaKINO și Asociaţia FAMart, pentru cel de-al doilea an consecutiv.

„A fost o experienta foarte frumoasă. Am prezentat scurtmetraje în competiție sau în afara competiției, am avut premiere, unele dintre ele prezentate la Berlin, dar, nu în ultimul rând, v-am avut alături de noi pe dumneavoastră, cei ce faceți parte din public”, a precizat Irina Margareta Nistor.

„Sunt persoane alaturi de care am lucrat și cred că ar trebui să le spunem acum cu toții, multumesc. Sunt competitori care au bătut drum lung până în România și aș vrea să îi aplaudăm pe toți chiar și pe cei ce nu au luat niciun premiu”, a spus Miruna Berescu, director al Festivalului DaKINO.Adaugă părerea ta
Alte articole din: CULTURĂ