Coronavirus - România: 19669 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Situaţie incredibilă la susţinerea examenului auto: 2-3 luni de aşteptare pentru proba "traseului"

Wednesday, 27 July 2016, 07:58 Sursă: REALITATEA.NET

Câteva sute de candidaţi, care au promovat proba teoretică, s-au prezentat zilele aceasta la Direcţia de Înmatriculări şi Permise de Conducere pentru a se programa la traseu. După ce au aşteptat zeci de minute la coadă, au aflat cu stupoare că pot susţine proba practică abia la toamnă.

Instructorii auto atrag atenţia că elevii îşi pot pierde îndemânarea dacă timp de două luni nu conduc.

"Cursantul îşi pierde din capabilităţile dobândite în timpul pregătirii; inevitabil este nevoie de ore suplimentare, sunt chestiuni legate de costuri", a explicat Laurenţiu Marin, instructor auto.

Elevii sunt indignaţi că trebuie să mai facă ore suplimentare de condus. Cel puţin şase şedinţe pentru care vor plăti aproape 600 de lei. De altfel, reprezentanţii şcolilor de şoferi susţin că sunt şi ei afectaţi.

"Trebuie să renunţăm la pregătirea cursanţilor pe care îi avem planificaţi şi să începem repregătirea cursanţilor care au fost programaţi atât de târziu la traseu", a adăugat Laurenţiu Marin.

S-ar fi ajuns în această situaţie pentru că Directia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule nu ar avea suficienţi examinatori. Până la această oră, reprezentanţii Prefecturii Capitalei nu au putut fi contactaţi pentru a oferi un punct de vedere.

 
Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL