Coronavirus - România: 205793 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Site-ul publicaţiei The Guardian a fost blocat în China

Wednesday, 08 January 2014, 16:37 Sursă: Mediafax

Reprezentanţii The Guardian au făcut public miercuri faptul că site-ul cotidianului a fost blocat în China.
"Motivele pentru care site-ul The Guardian a fost blocat sunt neclare - niciun material despre China publicat în The Guardian în ultimele două zile nu poate fi perceput în mod evident periculos de conducerea acestei ţări", au spus reprezentanţii ziarului într-o precizare publicată pe site-ul The Guardian şi citată de The Hollywood Reporter.

Conform reprezentanţilor The Guardian, cotidianul a publicat luni o ştire despre violenţele care afectează nord-vestul Xinjiang, o regiune cu o importantă comunitate musulmană din vestul Chinei. Însă, potrivit oficialilor The Guardian, acest subiect a mai fost abordat de cotidianul britanic şi înainte.

The Guardian se alătură astfel unei liste de importante de site-uri media care au fost blocate în China de aşa-numitul "Great Firewall", un sistem complex de cenzură pe internet.

Site-urile The New York Times şi Bloomberg News au fost la rândul lor blocate în China, în 2012, pentru mai mult de un an, după ce au publicat anchete în care prezentau imensele averi ale familiilor unor lideri ai acestei ţări. De asemenea, mai multor jurnalişti de la The New York Times şi de la Bloomberg News le-au fost refuzate vizele de intrare pe teritoriul acestei ţări, conform Reuters.

De asemenea, site-urile în limba chineză ale agenţiei de presă Thomson Reuters şi ale cotidianului economic american The Wall Street Journal au fost ambele blocate la mijlocul lunii noiembrie, devenind din nou accesibile pe 25 decembrie.

Potrivit The Hollywood Reporter, şi reţelele sociale Facebook şi Twitter sunt blocate în China, o ţară care are aproximativ 591 de milioane de utilizatori de internet - cea mai mare piaţă de internet din lume.

Însă, potrivit relatărilor din presa internaţională, în luna octombrie, China a permis din nou accesul la reţelele Facebook şi Twitter şi pe site-ul The New York Times, dar numai pentru o zonă de 27 de kilometri în jurul oraşului Shanghai, considerată de liber schimb.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL