Coronavirus - România: 18791 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Singurul om care mai poate opri ordonanța fiscală care aruncă în aer economia

Saturday, 22 December 2018, 14:39 Sursă: REALITATEA.NET

USR solicită Avocatului Poporului să sesizeze Curtea Constituțională cu privire la OUG fiscal care va fi adoptat vineri de Guvern, ce prevede, printre altele, plafonarea prețului la gaze pentru următorii trei ani și impozitarea activelor băncilor, dacă ROBOR este mai mare de 2%, potrivit Mediafax.

„Uniunea Salvați România solicită Avocatului Poporului să conteste de urgență ordonanța lăcomiei PSD la Curtea Constituțională pentru a proteja viitorul românilor care riscă să rămână pe drumuri din cauza concedierilor și a ratelor la bănci care vor exploda din cauza inconștienței PSD-ALDE. USR avertizează că ordonanța lăcomiei, adoptată de Guvernul PSD-ALDE, va declanșa o criza uriașă care va săraci toți oamenii din România - nu doar pe cei din privat, ci și pe bugetari. Guvernul PSD-ALDE este în incapacitate de plată, deja nu mai sunt bani pentru pensii și salarii, iar Teorodovici și Dăncilă trebuie să stoarcă și mai mulți bani de la români, pentru a putea acoperi cheltuielile iresponsabile de anul viitor”, au transmis reprezentanții USR într-un comunicat de presă.

Aceștia susțin că ordonanța de urgență privind măsurile fiscale va arunca România în recesiune.

„Ordonanța guvernului, în loc să ajute în reglarea anumitor disfuncții în piața financiară (de exemplu gradul prea mic de creditare către IMM-uri), va crea efecte în lanț care ne vor arunca în recesiune și tăieri budgetare uriașe anul viitor. Un prim efect va fi creșterea prețului la energie și telecomunicații, crescând inflația și sărăcind populația. Pe cale de consecință consumul și investițiile vor scădea drastic, cauzând o reducere a economiei și o adâncire a găurii budgetare. În aceasta situație, cel mai probabil sistemul financiar nu va mai putea finanța deficitele și guvernul va fi forțat sa apeleze la Fondul Monetar Internațional - pentru că nu va mai avea bani pentru plata salariilor și pensiilor”, potrivit sursei citate.

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL