Coronavirus - România: 475362 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Sindicaliștii SANITAS pichetează sediul Guvernului, totul într-un miting al "epuizării"

Tuesday, 03 November 2020, 07:42 Sursă: realitatea.net

În plină pandemie, cadrele medicale ies în stradă. Chiar la această oră are loc un protest în fața sediului Guvernului la care participă oameni din sistemul medical. Vorbim despre medici, asistenți medicali, dar și infirmieri. Este vorba despre "Mitingul epuizării", așa cum l-au numit cei care lucrează în spitale, și asta pentru că, pe lângă oboseala care s-a adunat în cele opt luni de pandemie, oamenii spun că autoritățile le-au făcut promisiuni deșarte. Nu și-au primit sporurile cuvenite și uneori nici măcar echipamentele necesare pentru a-i îngriji pe bolnavii de Covid-19.

Printre mesajele afișate de protestatri se numără următoarele: "Ne-a epuizat grija pentru cei de-acasă, Ne-au epuizat deciziile politice luate fără cap, Ne-a epuizat lipsa de personal, Ne-a epuizat lipsa de recunoștință".

În speranța că cineva va veni să vorbească cu ei, oamenii vor sta aici până la ora 13:00, cât au autorizația pentru protest.

ȘTIREA INIȚIALĂ

"Marţi, 3 noiembrie 2020, la ora 11:00, Federaţia SANITAS pichetează Guvernul României într-un ultim gest de conştientizare a factorilor responsabili că aşa nu se mai poate! Protestul SANITAS se va desfăşura sub denumirea \"Mitingul epuizării\", pentru că ne-au epuizat: strategiile de criză incoerente, promisiunile neonorate, deciziile politice luate fără consultarea partenerilor sociali! Membrii noştri, salariaţi în sistemul sanitar şi în sistemul de asistenţă socială, sunt epuizaţi pentru că luptă de mai bine de 8 luni pe un front în permanentă schimbare, fără a li se respecta dreptul la odihnă, la protecţie, la remunerarea corectă a muncii, sunt cu atât mai epuizaţi cu cât pierd din ce în ce mai des colegi dragi, care nu mai fac faţă luptei cu virusul ucigaş din cauza stresului la care sunt supuşi, stres care le slăbeşte capacitatea de apărare!", afirmă sindicaliştii, într-un comunicat.

Totodată, spun ei, pacienţii sunt şi ei epuizaţi din cauza lipsei de predictibilitate în ceea ce priveşte posibilităţile de tratament pentru afecţiunile cronice sau urgenţe, de lipsa unor măsuri coerente în ceea ce priveşte strategia de limitare a răspândirii noului virus, de lipsa de coerenţă în ceea ce priveşte conduita şi paşii de urmat în cazul infectării cu SARS-COV-2.

"Societatea în întregime este şi ea epuizată din cauza bâlbelor nesfârşite ale factorilor de decizie în ceea ce priveşte gestionarea pandemiei la nivel naţional! Deşi suntem cu fiecare zi mai obosiţi şi mai puţini, deşi lipsa aprecierii ne demobilizează cumplit, deşi în loc de măsuri care să ne protejeze şi să ne asigure securitatea la locul de muncă Guvernul ia măsuri care să ne limiteze drastic posibilitatea de a ne clama şi apăra drepturile, noi, reprezentanţii salariaţilor din sănătate şi asistenţă socială, pentru că am epuizat deja toate căile de dialog social, vom fi mâine în stradă pentru a ne apăra drepturile şi pentru a ne recâştiga demnitatea!", se mai spune în comunicat. 


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL