Coronavirus - România: 697898 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Sindicaliștii de la Ambulanța Vaslui cer redeschiderea cazului fetiței decedate la Spitalul Huși

Thursday, 23 October 2014, 22:46 Sursă: REALITATEA.NET

Sindicaliștii au cerut, joi, în cadrul unei conferințe de presă, redeschiderea cazului, după ce serviciul de ambulanță județean a primit o amendă de 20.000 de lei, pentru că echipajul a dus fetița direct la secția de pediatrie și nu la urgențe. Medicii de la SAJ Vaslui susțin că, în urmă cu două luni, serviciul a sesizat Direcția de Sănătate Publică Vaslui cu privire la faptul că la compartimentul de primiri urgențe, din cadrul Spitalului Huși, nu sunt primiți copiii și gravidele.

”Este de neconceput așa ceva, noi sesizăm DSP-ul cu privire la lucruri grave, de natura celor care au dus la decesul unui copil în vârstă de patru ani, deci cu privire la încălcarea unor legi, exact lucrul de care am fost noi acuzați și pentru care am fost amendați. DSP-ul trebuia să verifice spitalul în urma adresei noastre și să ia măsuri, ori să-i ajute să rezolve situația. Nu știm dacă medicul de gardă de la CPU Huși a fost anunțat sau nu, dar de prea multe ori ambulanțierii sunt direcționați cu bolnavii direct pe secții, fiind refuzați să mai treacă prin CPU. Culmea este că, la Huși, drumul spre lifturile care duc la secții trece prin camera de așteptare a CPU și pe tot parcursul derulării anchetei s-a procedat exact la fel, fără ca cineva să se sesizeze! Dacă nu se iau măsuri, situații de acest fel se mai pot repeta”, a declarat dr. Daniel Ungureanu, vicepreședintele sindicatului 'Ambulanța' Vaslui.

Echipa de control a Ministerului Sănătății a aplicat mai multe amenzi contravenționale, după ce a constatat, în urma verificării modului în care a fost gestionat cazul fetiței de 4 ani, decedate la Spitalul Municipal Huși, că au fost încălcate Ordinul MS, privind conducerea și organizarea unităților și compartimentelor de primire a urgențelor, protocoalele de tratament în urgență, protocoalele de administrare a medicamentelor, precum și Regulamentul intern de organizare și funcționare a spitalului.

 

Mai multe pe Agerpres.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL