SIMULARE BACALAUREAT 2014: Testările încep luni

Sunday, 02 March 2014, 19:14, Sursă: Mediafax

SIMULARE BACALAUREAT. Elevii din clasele a XII-a şi a XI-a susţin, de luni până vineri, simularea examenului de bacalaureat, prima testare fiind la limba română, urmată de limba maternă, proba obligatorie şi cea la alegere a profilului şi specializării.

Adaugă părerea ta

SIMULARE BACALAUREAT. Potrivit calendarului privind organizarea şi desfăşurarea simulării bacalaureatului, la care participă, în premieră, şi elevii din clasa a XI-a, în 3 martie va fi susţinută proba la limba şi literatura română, în 4 martie - la limba şi literatura maternă, în 5 martie va fi proba obligatorie a profilului şi în 7 martie, proba la alegere a profilului şi specializării.

Toate probele sunt scrise, iar rezultatele vor fi afişate în 14 martie.

Rezultatele obţinute de elevi la simularea examenului de bacalaureat vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral. Rezultatele nu vor fi trecute în catalog, potrivit Ministerului Educaţiei.

SIMULARE BACALAUREAT. Probele din prima sesiune a examenului de bacalaureat vor fi susţinute de absolvenţii claselor a XII-a în perioada 10 iunie - 7 iulie.

Cursurile pentru elevii care termină liceul în 2014 se încheie în 30 mai.

SIMULARE BACALAUREAT. Promovabilitatea în prima sesiune a examenului de bacalaureat din 2013 a fost de 55,4% înaintea contestaţiilor şi de 56,4% după soluţionarea acestora. În prima sesiune au promovat examenul 99.056 de candidaţi.

În sesiunea august-septembrie 2013 a examenului de bacalaureat a fost înregistrată o promovabilitate de 21,5 la sută, respectiv 15.592 de candidaţi din totalul celor 72.476 care au fost prezenţi la examen.