SFÂNTA PARASCHEVA 2016. Ce NU ai voie să faci în această zi sfântă?

Tuesday, 11 October 2016, 22:08 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Iată ce nu ai voie să faci în această Zi Sfântă:

FANTA CUVIOASA PARASCHEVA 2016. Tradiţii şi obiceiuri pentru 14 octombrie: Este interzis în această zi să calci, să cosi, să faci mâncare sau alte treburi în gospodărie dacă vrei să eviți durerile de cap și cele oculare.

Moaştele Sfintei Parascheva, scoase duminică din biserică.Sute de mii de pelerini, aşteptaţi la Iaşi 

SFANTA CUVIOASA PARASCHEVA 2016. Conform unei superstiții străvechi, printre bucatele mâncate sau date de pomană NU trebuie să se numere și poamele cu cruce, nucile, castraveții sau pepenele roșu. Împarte în schimb must și vin nou, dar și pâine sau lipie.

SFÂNTA PARASCHEVA 2016. Femeia care a descoperit cel mai ascuns secret al Sfintei Parascheva

SFANTA CUVIOASA PARASCHEVA 2016. Sfânta Parascheva se roagă lui Dumnezeu și pentru femeile însărcinate. Dacă urmează să devii mămica, se spune în popor că este bine să împarți din bucățele tale unor copii sărmani. Vei avea astfel parte de ocrotirea Sfintei la naștere, iar nașterea ta va fi una ușoară, fără dureri.

SFANTA CUVIOASA PARASCHEVA. Mai mult, se fac previziuni ale vremii în funcție de starea vremii în ziua de 14 octombrie, dar și ținând cont de somnul oilor. Dacă oile dorm înghesuite și strânse laolaltă în această zi, ciobanii cred că iarna care va veni va fi una lungă, grea și friguroasă. Dacă în schimb oile dorm risipite, iată un semn că iarna care va veni va fi domoală și blândă.

SFANTA PARASCHEVA 2016. Se crede că în apropierea sărbătorii, Sfânta Parascheva se arată în visele multora, uneori pentru alinarea celor bolnavi sau în suferinţe sufleteşti, alteori pentru a-i dojeni pe cei care fac rău.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri