Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Șeful Jandarmeriei Române, VERIFICAT de DNA după ce și-a pontat ore în plus în starea de urgență COVID-19

Monday, 27 July 2020, 15:57 Sursă: realitatea.net

 

DNA îl anchetează pentru săvârșirea a patru infracțiuni: delapidare, abuz în serviciu, falsuri în înscrisuri oficiale și uz de fals. Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Sorin Despina, spune că șeful lui a fost nevoit să stea în plus pentru că nu a avut adjunct. 

„Confirm că există o anchetă în desfăşurare a DNA, care vizează verificarea informaţiilor apărute în spaţiul public. Jandarmeria a pus la dispoziţie toate documentele necesare şi oferă tot sprijinul pentru aflarea adevărului. Într-adevăr, există ore suplimentare în luna martie, însă acestea au fost determinate de gestionarea situaţiei COVID-19, mai ales că, în acea perioadă, inspectorul general nu a avut adjunct şi a trebuit să gestioneze mai multe activităţi", a spus purtătorul de cuvânt al instituţiei, potrivit Mediafax.ro.

Despre controlul intern de la Jandarmerie declanşat de Ministerul de Interne, Sorin Despina a precizat că în acest moment se desășoară o misiune de audit, însă această este una regulată şi vizează întreaga activitate a instituţiei.

Colonelul Bogdan Enescu a fost împuternicit inspector general al Jandarmeriei Române în 20 decembrie 2019. Până la acea dată a fost inspector-şef al Jandarmeriei Ilfov, funcţie ocupată din ianuarie 2013.

Enescu are 46 de ani, este licențiat în Drept și are două masterate - în „Management public” și în „Administraţie publică şi integrare europeană”, potrivit CV-ului său. 

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL