Alegeri locale 2020 Vezi mai multe detalii

Șefa Institutului Național de Sănătate Publică - Simona Pârvu avertizează: ”Se va ajunge în situația Italiei”

Wednesday, 05 August 2020, 11:11 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Monica Vasilescu

”Din păcate, dacă ne menținem pe acest trend numărul de decese va rămâne crescut”, spune Simona Pârvu.

”Nu putem spune că situația este scăpată de sub control, însă este clar îngrijorătoare, pentru că avem un număr mare de forme medii și grave care au aglomerat deja spitalele, în special secțiile de ATI. Ceea ce ne îngrijorează este că vom ajunge să nu putem asigura, prin infrastructura sanitară, tratamentul pentru pacienții gravi.

În contextul în care avem o medie zilnică de 1000- 1100 de cazuri, iar datele statistice de până acum ne arată că între 2 și 5% ajung la secția de terapie intensivă, se poate previziona că între 20 și 50 de persoane ajung zilnic în ATI. Asta înseamnă o supraaglomerare a acestor secții, având în vedere că o persoană bolnavă rămâne în ATI pe termen lung, între 10 și 20 zile. Așadar, numărul de paturi, care este finit, se va ocupa. Aceasta este cea mai mare problemă.

În două, trei săptămâni se va ajunge la această situație dacă măsurile nu vor fi aplicate. Dacă populația înțelege și va aplica măsurile de distanțare și va purta mască, dar și ca urmare a restricțiilor care au fost impuse în anumite zone, sperăm să nu ajungem în situația Italiei și numărul de cazuri să înceapă să scadă”, a declarat șefa INSP la un post de radio.

”Suntem într-un trend crescător față de toate statele europene, doar Luxemburg are un indicator mai mare. Numărul deceselor a crescut în ultimele două săptămâni pentru că a crescut și numărul celor care ajung în ATI, pe fondul creșterii numărului de cazuri confirmate. Lucrurile sunt legate. Din păcate, dacă ne menținem pe acest trend numărul de decese va rămâne crescut”, a mai spus Simona Pârvu.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL