Coronavirus - România: 30175 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Măsuri de CARANTINĂ GENERALĂ. Klaus Iohannis: Guvernul e pregătit să dea mâine OUG pentru amânarea ratelor la bănci

Wednesday, 25 March 2020, 09:45 Sursă: Realitatea.net

La finalul ședinței, Klaus Iohannis a susținut o declarație de presă. Redăm principalele declarații ale șefului statului.

”Am discutat despre finanțele publice ale României. Am putut să constat că la nivelul guvernului există mult eproiecte foarte bune, multă implicare și dorință de a reolva problemele românilor și ale firmelor.

Este nevoie de măsuri speciale în vremuri speciale. Am înțeles că și românii au probleme imense, și firmele au probleme foarte mari.

Criza sanitară se va termina la un moment dat și vrem ca România să fie în situația de a reporni imediat economia.

Două chestiuni aș vrea să spun, două măsuri convenite cu premierul și miniștrii:

Prima: se conturează o rectificarea bugetară extraordinară pe două paliere. E nevoie de alocări mai mari pentru sănătate, e prima prioritate și e nevoie de oameni și de bani.

A doua chestiune se referă la românii care nu mai pot merge la serviciu și e nevoie de bani pentru a veni în sprijinul lor.

A doua măsură mare: guvenrul e pregătit ca mâine să dea OUG care permite amânarea plății ratelor la bancă pentru persoane fizice, dar și pentru firme. La cererea clienților, plata ratelor se poate amâna cu până la 9 luni, adică la finalul anului. Suntem convinși că până atunci economia își va reveni”, a fost declarația președintelui.

La ședință au fost convocați premierul Ludovic Orban, Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, Ministrul Finanțelor Publice, Vasile Cîțu, Ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, și Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru.Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL