Coronavirus - România: 475362 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ședință de urgență la MAI - Ludovic Orban și Raed Arafat, măsuri după incendiul de la Spitalul din Piatra Neamț

Saturday, 14 November 2020, 21:18 Sursă: realitatea.net

Autor: Istratie Dan

UPDATE: Primele declarații după ședința de la MAI au fost făcute în jurul orei 3.00. Premierul Ludovic Orban a anunțat că medicul-erou va fi transferat în străinătate în dimineața zilei de duminică, după ora 7.00,  la un spital din Belgia.

„Am fost şocat de vestea acestei tragedii produse în Piatra Neamț. Vreau să transmit condoleanţele mele familiilor îndoliate şi de asemenea vreau să transmit respectul meu pentru medicul-erou care a dat dovadă de un curaj şi de un spirit de sacrificiu deosebit în încercarea de a salva pacienţii în momentul izbucnirii incendiului.

Imediat ce am aflat am luat legătura cu toți conducătorii de instituții impicați pentru a mă informa și a afla demersurile efectuate, cu ministrul Tătaru, secretarul de stat Arafat, cu dl Despescu, , am comunicat cu ministrul Ciucă și m-am prezentat la Centrul de comandă pentru a interveni astfel incat sa luam toate deciziile pentu a gestiona situația.

Avionul militar a aterizat in Bucuresti cu dl doctor, care va fi dus la spitalul Floreasca si va fi pregatit pentru  transferul către spitalul militar Regina Astrid din Belgia. Îi multumesc dl secretar de stat Arafat pentru interventia imediata prin care am reusit sa obtinem acordul spitalului militar, deși din cauza pandemiei de COVID nu e acceptată tratarea pacienților din alte țări. În cursul acestei dimineți după ora 7.00, putem asigura transportul tot cu o aeronava militara pusa la dispozitie de Ministerul Apararii a medicului-erou”, a afirmat prim-ministrul în jurul orei 3.00, in dimineata de duminica.

”Îi urez sănătate, să aibă putere şi să reuşească să treacă peste acest moment de cumpănă”, a adăugat Ludovic Orban.

Premierul a mai spus că pacienţii pentru care s-a organizat transferul au ajuns la spitalul modular Leţcani. Ei au fost însoţiţi de medic urgentist, asistent medical, în ambulanţe cu cea mai înaltă dotare.

„Cei 6 pacienți răniți au ajuns la spitalul modular din Lețcani. Transportul a fost făcut cu echipaj medicul compus din medic și asistent în ambulanțe cu cea mai ridicată dotare”, mai a declarat premierul Ludovic Orban.

UPDATE: Conform informațiilor exclusive obținute de Realitatea PLUS, Ludovic Orban ar fi dispus transferul la București al medicului grav rănit la Piatra Neamț. Acesta ar urma să fie transferat cu aeronavă militară.

Premierul Ludovic Orban participă, sâmbătă seara, la sediul MAI, la o şedinţă de urgenţă cu şeful DSU, Raed Arafat, şi reprezentanţi ai IGSU, pentru a evalua situaţia incendiului de la Piatra Neamţ şi pentru a superviza gestionarea efectelor acestei tragedii, au precizat, pentru AGERPRES, surse guvernamentale.

Zece persoane au decedat în urma incendiului izbucnit, sâmbătă seara, la Secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ, iar alte şapte sunt în stare critică, inclusiv medicul de gardă, a anunţat, sâmbătă seara, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Neamţ, Irina Popa.

Ministrul Nelu Tătaru se deplasează, sâmbătă seara, la Piatra Neamţ pentru evaluarea situaţiei, în urma incendiului izbucnit la secţia ATI a Spitalului Judeţean, potrivit Ministerului Sănătăţii.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL