Secretul lui Zoltán Teszári, miliardarul discret din Transilvania

Sunday, 04 January 2015, 14:42 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Zoltán Teszári este cel mai bogat om de afaceri din Transilvania, cu o avere estimată la 560 de milioane de euro, potrivit Top 300 publicat în revista „Capital“, scrie Adevarul.ro.

Pe cât este de bogat, pe atât e şi de discret, fapt ce i-a adus eticheta de „miliardarul fără chip“. Conduce compania RCS&RDS, lider pe piaţa serviciilor de televiziune şi internet din România, şi a avut o singură apariţie publică în 20 de ani.

Zoltán Teszári este, şi în acest an, cel mai bogat om de afaceri din Ardeal, potrivit „Top 300 cei mai bogaţi români“ realizat de revista „Capital“. Averea lui Teszári, acţionarul principal al RCS&RDS, cel mai mare furnizor de televiziune şi date din România, a fost estimată la circa 560 de milioane de euro, se arată în Top 300, publicat de revista „Capital“ în noiembrie 2014.. Patronul RCS&RDS este foarte discret şi a avut o singură apariţie publică în 20 de ani, la Gala Oskar Capital 2002, ca să i se acorde a primi premiul „Speranţa anului”.

Pe lângă piaţa românească, RCS&RDS este sau a fost prezent în Ungaria, Cehia, Serbia, Spania, Italia, Slovacia şi Croaţia. Zoltán Teszári (44 de ani) locuieşte în anexa unui hotel de două stele din vecinătatea unei păduri de lângă Oradea. Are un Porsche Cayenne şi un Ferrari 430. A fost practicant de judo, iar în 1990 a câştigat medalia de argint la Campionatul European pentru juniori din Turcia, scrie capital.ro. În opinia lui Teszári, că orice persoană trebuie să îşi permită să plătească un abonament TV şi să aibă acces la internet, se arată într-un material din Adevărul din noiembrie 2013 despre legendele urbane apărute pe seama acestui „miliardar fără chip“, numit astfel datorită discreţiei sale.

Mai mult pe Adevarul.ro.
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ECONOMIE