Coronavirus - România: 108690 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Secretarul ONU, despre închiderea școlilor: ”Ne confruntăm cu o catastrofă generațională, se irosește potențial uman incalculabil”

Tuesday, 04 August 2020, 09:12 Sursă: Realitatea.net

Autor: Baragan Daniela

Potrivit lui Gutteres, la mijlocul lunii iulie școlile erau închise în aproximativ 160 de țări, afectând peste un miliard de elevi și studenți, în timp ce 40 de milioane de copii au de suferit din cauza închiderii grădinițelor.

Cifrelor de mai sus li se adaugă cei peste 250 de milioane de copii deja în afara școlarizării dinainte de pandemie și trebuie să ținem cont și de faptul că doar un sfert dintre copiii din țările dezvoltate ies din ciclul gimnazial cu aptitudini de bază, arată oficialul ONU.

”Acum ne confruntăm cu o catastrofă generațională în care se irosește potențial uman incalculabil, se subminează decenii de progrese și se exacerbează inegalități deja înrădăcinate”, a declarat Guterres cu prilejul lansării campaniei ”Salvați viitorul nostru”.

”Odată ce transmiterea comunitară a Covid-19 va fi sub control, readucerea elevilor și studenților înapoi în școli și unități de învățământ în cele mai bune condiții de siguranță posibile trebuie să fie o prioritate de top. Consultarea părinților, profesorilor și tinerilor este esențială”, a conchis secretarul general al ONU, potrivit sursei citate.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL