Coronavirus - România: 703776 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Se schimbă complet vremea - Ce se întâmplă cu temperaturile în următoarele 3 zile

Monday, 28 December 2020, 08:29 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Istratie Dan

Un val de aer cald ajunge în România şi va aduce temperaturi de primăvară în plină iarnă. În sudul ţării se vor atinge 17 grade Celsius, în timp ce la munte sunt aşteptate ninsori.

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), luni, 28 decembrie, vremea se va ameliora în privinţa precipitaţiilor şi se va încălzi semnificativ în cea mai mare parte a ţării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare şi ploi pe arii restrânse ziua în est, sud-est, parţial în centru şi izolat în rest, iar spre sfârşitul nopţii de luni spre marţi în regiunile vestice şi nord-vestice. În zona montană înaltă vor fi precipitaţii mixte. Vântul va continua să sufle tare la munte, cu rafale de peste 90…100 km/h mai ales pe crestele Carpaţilor Meridionali, dar va avea intensificări locale şi în rest, cu viteze mai mari (în general 55…60 km/h) în vestul şi nord-vestul ţării. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 8 şi 16 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 1 şi 11 grade, posibil mai scăzute în depresiunile intramontane.

În Bucureşti, vremea se va încălzi semnificativ, astfel că temperatura maximă va fi în jur de 13 grade, valoare cu mult mai ridicată decât în mod normal la această dată. În cursul zilei, cerul va fi mai mult noros şi trecător vor fi posibile ploi slabe, de scurtă durată. Noaptea, cerul va deveni variabil şi este probabil să se formeze ceaţă. Vântul va sufla slab până la moderat. Minima termică va fi de 3…4 grade.

Marţi, 29 decembrie, se face şi mai cald. Temperaturile maxime vor continua să fie mult mai ridicate decât în mod obişnuit la această dată. Cerul va fi mai mult noros în regiunile intracarpatice şi în zona de deal a Olteniei, unde temporar va ploua, iar la munte, la altitudini de peste 1800 m vor fi şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. În restul ţării, cerul va fi variabil şi izolat se va semnala ceaţă dimineaţa şi noaptea. Vântul va continua să sufle tare la munte, cu rafale de peste 80…90 km/h pe cele mai înalte creste ale Carpaţilor Meridionali şi ale Munţilor Banatului, iar în rest va fi slab şi moderat, cu intensificări uşoare mai ales în Banat şi Dobrogea. Temperaturile maxime se vor încadra între 9 şi 17 grade, cu valori mai scăzute în zonele depresionare din estul Transilvaniei, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 0 şi 9 grade.

Şi în Capitală, vremea se va menţine mai caldă decât în mod obişnuit pentru această perioadă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 12…14 grade, iar cea minimă de 2…4 grade. Dimineaţa şi noaptea este posibil să se formeze ceaţă.

Şi miercuri, 30 decembrie, ne bucurăm tot de vreme caldă. Valorile termice se vor menţine cu mult mai ridicate decât cele normale. Vor fi înnorări accentuate în jumătatea de vest unde va ploua temporar, iar la munte, la altitudini de peste 1800 m, vor fi şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. În cealaltă jumătate a teritoriului, înnorările vor fi trecătoare şi doar izolat pot fi ploi slabe, de scurtă durată. Vântul va continua să prezinte intensificări la munte, dar şi în regiunile estice, în timp ce în rest va fi slab până la moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 şi 16 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 1 şi 9 grade, uşor mai scăzute în estul Transilvaniei, spre -2…-1 grad. În Capitală, temperatura maximă va fi de 11…13 grade, iar cea minimă de 2…4 grade. Dimineaţa şi în cursul nopţii este posibil să se formeze ceaţă.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL