Şcolile de pe traseul Papei, închise în 30-31 mai, în Capitală.UPDATE.Propunere pentru toate şcolile

Friday, 24 May 2019, 12:48 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Gabriela Firea, primarul general al Bucureştiului, a anunţat că, din motive de securitate, unităţile de învăţământ care se află pe traseul Papei prin Capitală vor fi închise în zilele de 30 şi 31 mai. Suveranul Pontif va fi în țara noastră între 31 mai și 2 iunie.

UPDATE. Ioana Neacşu, inspector general, a anunţat că va veni cu propunerea ca toate şcolile să fie închise în ziua de 31 mai.

"Ţinând cont de recomandările Poliţiei, vă propunem ca pentru data de vineri să suspendăm cursurile în toate şcolile din Bucureşti, iar joi să fie suspendate parţial. Vom demara procedurile pentru suspendarea cursurilor total pentru data de vineri”, a anunţat Ioana Neacşu. O decizie în acest sens, pentru închiderea tuturor şcolilor din Bucureşti, nu doar a celor aflate pe traseul Papei, urmează a fi luată.

Firea a adăugat că rămâne la latitudinea şi celorlalte şcoli dacă îşi vor închide porţile odată cu acest eveniment.

"Cele care nu sunt direct afectate, dar care pot fi prin amploarea acestui eveniment pentru că vor veni mii de pelerini, decizia de suspendare a cursurilor rămâne la latitudinea unităţilor de învăţământ", a spus Firea.

"În prima zi de vizită, în colabotrare cu Inspectoratul Şcolar General sţa convenit asupra unei solutii agreate de toti cei implicati, având in vedere restrictiile de circulaţie din preziua 30 şi ziua 31, cursurile din grădiniţe, şcoli şi licee de pe traseul Suveranului Pontif să fie suspendate. Vor fi suspendate si cele de pe o raza de 1-2 km adiacentă", este decizia Primarului General al Capitalei.

Iată traseul Papei prin Bucureşti:

Ora 11.30: Sosirea pe Aeroportul Internațional Henri Coandă - Otopeni

- PRIMIREA OFICIALĂ pe Aeroportul Otopeni

- CEREMONIA DE BUN VENIT la intrarea în complexul Palatului Prezidențial Cotroceni

- VIZITA DE CURTOAZIE LA PREȘEDINTELE ROMÂNIEI, Klaus Iohannis, în Palatul Prezidențial Cotroceni

- ÎNTÂLNIREA CU Premierul Viorica Dăncilă în Palatul Prezidențial Cotroceni

Ora 13.00: ÎNTÂLNIREA cu AUTORITĂȚILE, cu SOCIETATEA CIVILĂ și cu CORPUL DIPLOMATIC în Palatul Cotroceni, unde Papa Francisc ține un discurs

Ora 15.45: ÎNTÂLNIREA PRIVATĂ CU PATRIARHUL DANIEL în Palatul Patriarhiei

- ÎNTÂLNIREA CU SINODUL PERMANENT AL BISERICII ORTODOXE ROMÂNE în Palatul Patriarhiei, unde Papa Francisc ține, de asemenea, un discurs

- RUGĂCIUNEA TATĂL NOSTRU în noua Catedrală Ortodoxă, urmată de salutul Papei Francisc

- SFÂNTA LITURGHIE în Catedrala Catolică Sfântul Iosif, unde Suveranul Pontif va presta Omilia

Sâmbătă, 1 iunie, Papa va pleca spre Bacău.Adaugă părerea ta
Alte articole din: SOCIAL