Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Şcoli fără bani de salarii până la sfârşitul anului. Avertismentul unor sindicaliști

Friday, 07 September 2018, 14:18 Sursă: REALITATEA.NET

Reprezentanţii profesorilor au făcut calcule şi au aflat că în prezent, în judeţul Vrancea, sunt 25 de unităţi de învăţământ care au probleme financiare, ISJ fiind nevoit să redistribuie către acestea banii cuveniţi altor şcoli.

Costul standard per elev este un etalon în funcţie de care se calculează suma de bani pe care o primeşte lunar fiecare unitate de învăţământ de la Ministerul Educaţiei, prin intermediul Inspectoratului Şcolar General. Problema este că etalonul nu este bine gândit şi provoacă mari diferenţe între şcoli, spun sindicaliştii din învăţământ.

Vrancea este printre judeţele cu mari probleme la acest capitol, subiectul fiind dezbătut de ani de zile.

Reprezentanţii pofesorilor din judeţul Vrancea spun că în vară au întârziat salariile profesorilor de la trei şcoli şi că, în prezent, sunt 25 de unităţi care se confruntă cu probleme financiare.

Situaţia se va agrava şi se va ajunge în situaţia în care aproape toate cele 120 unităţi din judeţ vor rămâne fără bani de salarii până la sfârşitul anului, anunţă sindicaliştii.

„Este o problemă veche de ani de zile, dar acum este vizibilă, se vede că nu sunt bani pentru salariile profesorilor pentru că plăţile se fac prin intermediul Inspectoratului Şcolar. Problema gravă este costul standard per elev, este subdimensionat, este ridicol, noi spunem chestia asta de ani de zile. Este ca un bulgăre de zăpadă, în vară au fost câteva şcoli unde salariile profesorilor au întârziat cu două-trei săptămâni, acum sunt 25 de unităţi în această situaţie, în octombrie vor fi 50, vor şi şi mai multe în noiembrie, iar la finalul anului, cu mici excepţii, toate şcolile din judeţul Vrancea vor rămâne fără bani de salarii”, a declarat, potrivit MEDIAFAX, preşedintele Sindicatului Liber din Învăţământ Vrancea, Constantin Ionescu.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL