Coronavirus - România: 457848 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Şcoală nouă, ÎNCHISĂ după 3 ani din lipsă de elevi. E deschisă doar la alegeri

Friday, 24 November 2017, 10:42 Sursă: REALITATEA.NET

Scoala a fost construita de la zero si inaugurata in 2008. Are centrala termica pe lemne, grupuri sanitare separate si sala de mese, insa doar doua sali de clasa. E bine pregatita, dar pentru cine? Doar doi invatatori au predat aici, iar dupa trei ani s-a pus lacatul la intrare, informeaza TVR.

Nimeni nu s-a gandit ca o scoala functioneaza doar cu... elevi. Cei 11 copii care mai sunt in Balta Ratei fac naveta la o alta scoala din comuna, asa ca, de 6 ani, scoala isi deschide portile doar in zilele in care sunt alegeri, relateaza sursa citata.

Pentru ca apartine de Ministerul Educatiei, autoritatile locale sustin ca nu se pot ocupa de intretinerea ei. Asa ca scoala e din ce in ce mai derapanata. Peretii au inceput sa se crape si tencuiala sa cada, un geam e spart, centrala nu mai functioneaza, iar curtea e plina de balarii.

Satenii spun ca motivul pentru care s-a ajuns in aceasta situatie ar fi faptul ca multi dintre tineri au plecat sa munceasca in strainatate.

"A fost folosita, a fost folositoare, poate va fi folositoare. Poate se vor intoarce 'italienii, nemtii, spaniolii'. Vor veni acasa cu copiii pe care-i au si vor popula scoala", s-a aratat increzator un localnic.

Potrivit Ziare.com, investitia de peste 400.000 de lei a fost inaugurata in prezenta directorului coordonator Mariana Dascalu, a primarului Gheorghe Macovei, viceprimarului Ionel Lupu, constructorului Ion Titoiu, prefectului Dragos Mircea si a inspectorului general adjunct Emil Onea.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL